Читај ми!

Срећан рођендан Бубиша!

Говоримо о концерту Биг бенда Радио телевизије Србије поводом стотог рођендана нашег џезера Војислава Бубише Симића.

У Културном дневнику и о циклусу филмова у Југословенској кинотеци којим се обележава стогодишњица рођења Миодрага Петровића Чкаље, једног од највољенијих домаћих глумаца. Наша тема је и премијера комада "Сирано" на сцени Југословенског драмског позоришта који поставља питања о слободи и љубави, о потреби и могућности да се љубав досегне у данашњем свету.

Књига "Уметност интерпретације" Александра Сердара, о начину организације мелодије, хармоније и времена, представљена је у Коларчевој задужбини. На Унесковој листи нематеријалне културне баштине налази се Полонеза, традиционални пољски плес. Овогодишња, осма Контакт конференција окупља музичаре из земље и света, чак 200 представника учествује на 17 различитих панела о музичкој индустрији. Тим поводом гост Културног дневника је Александра Ковач која 22. марта говори на тему "Музика као суперзачин".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво