Читај ми!

Смрт гардиста на Топчидеру

Дошли смо до краја ове сезоне серијала "Срца злочина", а случајеви Даде Вујасиновић, Радована Стојичића Баџе, Зорана Тодоровића Кундака, Жике Петровића, Бранка Булатовића, Небојше Симеуновића, Милана Пантића, Бошка Бухе изгледа да нису ни близу краја. Претходних недеља смо се подсетили ових случајева, али и стања у политици, економији, новинарству, криминалу у периоду од 1994. до 2004. године

За крај, гледамо епизоду посвећену случају који је вероватно највише потресао Србију, и изазвао највише контроверзи, дилема и сумњи.

Петог октобра 2004. године у медијима се говорило о годишњици великог протеста, о његовим добрим и лошим странама. Тога дана Војска Србије и Црне Горе саопштила је да су војници Дражен Миловановић и Драган Јаковљевић погинули у време обављања стражарске службе на Топчидеру.

Ни 16 година касније не зна се како су погинули. Војни истражни органи тврде да је један од војника убио другог и затим извршио самоубиство. Независна комисија, коју је формирала држава, тврди да је гардисте убио неко трећи.

Шта се дешавало пре овог злочина? Да ли су гардисти видели некога или нешто што нису смели? Шта се налазило у објекту који су чували?

Не пропустите крај ове сезоне "Срца злочина" у уторак у 22.35 на РТС 1.

Срце злочина Срце злочина

Autor:
Вељко Медић

Шта је све потребно урадити да би се од једног трага са места убиства стигло до пресуде? Радио - телевизија Србије од уторка, 24. септембра, на свом првом програму емитује "Срце злочина" - играно документарни серијал који се бави темама из црне хронике. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије