Ово је Србија

Фабрика за производњу бакарних цеви из Мајданпека не ради од 16. јануара. Радници су забринути за судбину предузећа и свој посао, а шта кажу у локалној самоуправи истражује Драган Ристић.

Пре нешто више од годину дана почела је реконструкција лесковачке Опште болнице. Зашто се касни са завршетком и када ће бити набављена нова опрема, извештава колегиница Данијела Коцић.

Врањски Одбор за људска права и "СОС кутак за девојке", који већ две године кроз своје радионице ради на спречавању и препознавању насиља, добитници су светске награде за 2019. годину, саопштено је из Лондона.

Део туристичке понуде Скореновца, села у коме су Мађари већинско становништво је етно-кућа коју је отворио Ференц Суњог. Он се бави сликарством скоро целог живота и ту је изложио своја дела, а помаже му и ћерка, учитељица, која такође слика. План им је да отворе и школу сликања за талентовану децу. 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Драгана Живојновић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

 

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије