Ово је Србија

Због дотрајале водоводне мреже мештани Нишора, код Пирота, немају воду у својим домовима. За основне потребе снабдевају са извора, али за стоку немају решење и зато су фармери потражили помоћ локалне самоуправе.

Кинески град Харбин, један је од градова побратима Ужица. Гости из Кине отвориће сутра у граду на Ђетињи парк пријатељства и спортске терене за чију су изградњу обезбедили средства. У Знак захвалности Ужичани су једну своју улицу назвали по граду побратиму.

Родитељи окупљени у лесковачком Удружењу "Ринге раја" после 4 године постојања добили су свој простор у ком су отворили Центар за развојну едукацију. У Центру са децом раде логопеди, дефектолози, психолози, а родитељи размењују искуства. То је и место за усавршавање свих који су укључени у инклузивно образовање.

У Старчеву код Панчева, постоји једини сеоски рагби клуб. Успешно раде са 30-оро деце, а недавно су постали прваци Србије у категорији кадета.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије:  Драгана Живојновић и Ивана Миљковић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 



Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије