Ово је Србија

У Свилајнцу у индустријској зони „Велико поље" отвора се италијанска фабрика грејача за белу технику, део Аристон групе. Посао ће добити сто запослених.

Најбоље село у Србији је Лозовик. Ово шумадијско село је имало прву задругу и пре Првог светског рата, а како се данас живи у том селу у причи Ане Пендић Станковић.

Ватрогасно спасилачаке јединице обележавају 7. новембар као свој Дан. За ватрогасце последњих дана пуно посла. У ретким тренуцима одмора разговарали су са нашим репортерима о изазовима на терену.

Од половине децембра, у ЕУ инспектори ће као тајни купци моћи да контролишу храну. Ко код нас контролише исправност хране, првенствено анималних производа, проверава Ненад Томашевић.

Средњошколци, будући кувари у Мионици дневно праве 380 оброка за основце. За једне пракса, за друге здрава храна.

Како је протекло Регионално такмичење у алпинистичком пењању на Каблару. Учествовало је 22 најбољих алпиниста са простора бивше Југославије. Извештава Драгослав Гогић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Љиљана Ивановић и Весна Манојловић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

Ово је Србија Ово је Србија

Autor:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије