Аутопортрет: Маја Пелевић

Маја Пелевић је једна од водећих драмских списатељица у Србији и у региону.

Гости Маје Пелевић су њене колеге, сарадници и пријатељи, драматурзи Олга Димитријевић и Филип Вујошевић, са којима разговара о својим првим драмама, о жељи да буде глумица и одлуци да упише драматургију.

Маја Пелевић говори о разлозима због којих режира своје комаде, о страху од летења, открива због чега је Џулијан Асанж њен херој и какав је живот између Београда и Бечића. "Тајно место" Маје Пелевић је београдски аеродром, а шта је њен избор, када је реч о туђем стваралаштву, откриће у рубрици "Мој избор".

За Мају Пелевић не постоје устаљене форме, већ само позоришни изазови. Ауторка комада "Поморанџина кора", "Боливуд", "Ја или неко други" и бројних других драма, добитница је Стеријине награде за најбољу драму, као и награда: ''Слободан Селенић'' и ''Борислав Михајловић Михиз''.

Некадашња драматуршкиња Народног позоришта у Београду, у својој биографији бележи, између осталог, да је покренула Филозофски театар и да је један од сценариста серије "Јутро ће променити све". 

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милан Јовановић

Аутопортрет Аутопортрет

Autor:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара