Аутопортрет: Кокан Младеновић

"Да можете да будете неко други, ко бисте били", једно је од пет питања "Прустовог упитника", на које одговара позоришни редитељ Кокан Младеновић.

Редитељ представа "Афера недужне Анабеле", "Ружење народа у два дела", "Развојни пут Боре Шнајдера", "Јами дистрикт", "Клошмерл", "Пад", "Зона Замфирова", "Чикаго", "Кад би Сомбор био Холивуд", "Облак у панталонама" и бројних других остварења, у емисији "Аутопортрет" открива због чега је театар којим се сада бави много личнији, него онај када је почео да режира.

Гост Кокана Младеновића, у рубрици "Ко сам ја?", је његова дугогодишња сарадница, драматург Бранислава Илић, с којом је делио средњошколске дане у глумачкој школи у Нишу, а затим и студентске дане на ФДУ у Београду.

Како је одлучио да буде редитељ а не глумац, какав су утицај одиграли професори Мирослав Беловић и Никола Јевтић, која представа је била преломна на почетку каријере, тек су нека од питања на које аутопортретиста одговара у емисији.

С другим гостом, глумцем Браниславом Трифуновићем, у сегменту "Деконструкција", Кокан Младеновић говори о процесу рада, ауторским пројектима и о томе због чега је прихватао позиције у позоришном систему. У рубрици "Тајно местo", аутопортретиста гледаоце води на Зиндан капију на Калемегдану.

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић.
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милан Јовановић

Аутопортрет Аутопортрет

Autor:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије