Аутопортрет, четврта сезона

Након успешне треће сезоне насловљене "Аутопортрет - Портрет уметника у младости", од понедељка 4. марта почиње емитовање четврте сезоне емисије "Аутопортрет". Пошто су у претходном циклусу представљене младе звезде наше уметничке и културне сцене, у фокусу ове сезоне биће аутори и ствараоци различитих генерација. Гости су значајна имена наше позоришне, филмске, књижевне, музичке и визуелне сцене.

Концепт и садржај емисија нове, четврте сезоне откривају уреднице "Аутопортрета" - Снежана Стаменковић Јојић и Тамара Барачков.

Снежана Стаменковић Јојић: "Задржали смо визуелни идентитет и препознатљиве рубрике. Гости одговарају на традиционални "Прустов упитник", воде нас на "Тајно место" и у сегменту "Мој избор" откривају чије их савремено стваралаштво инспирише и мотивише. О раним радовима, првим професионалним искуствима, начинима на који су формирали свој ауторски печат и о плановима, аутопортретисти разговарају са најближим сарадницима и пријатељима."

Тамара Барачков: "Аутопортретисти у четвртој сезони су Војин Ћетковић, Кокан Младеновић, Јасминка Петровић, Горан Шушљик, Татјана Мандић Ригонат, Васил Хаџиманов, Славимир Стојановић... Од 4. марта, понедељком у 23.15 у четвртој ТВ сезони серијала Редакције за културу РТС-а, настављамо преиспитивање личних и професионалних одлука, уметничке егзистенције у различитим политичким, друштвеним и социјалним околностима."

Редитељи серијала су Милица Солдатовић Микић и Милан Јовановић.

Гледајте у првој епизоди четврте сезоне:

Аутопортрет: Војин Ћетковић

Први гост у новој сезони је глумац Војин Ћетковић, који је остварио бројне улоге како у позоришту, тако и на телевизији и филму.

У рубрици "Ко сам ја?", Ћетковић о професионалним почецима и глумачком развојном путу разговара са својим колегом и кумом, Николом Ђуричком, са којим је више пута делио позоришну сцену, али и филмски кадар.

Позоришни редитељ Марко Манојловић у рубрици "Деконструкција", говори зашто је баш Војина позвао да тумачи главну улогу у представи "Еквус" и открива због чега му је Ћетковићев Отело у Лолићевој режији, остао у посебном памћењу.

У сегменту "Тајно место", Ћетковић ће открити зашто воли да представе у Југословенском драмском позоришту гледа из једне скривене ложе а његова препорука у рубрици "Мој избор" је представа "Зашто је полудео господин Р?"

Разговор у студију модерира Снежана Стаменковић Јојић.
Уредница и сценаристкиња емисије: Тамара Барачков
Редитељ: Милан Јовановић

Аутопортрет Аутопортрет

Autor:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије