РТС Ординација 6Ц-15.емисија

И ово издање РТС ординације је прилика да се кроз три занимљиве теме науче нови савети о очувању здравља, али и лепоте. На почетку ће позната певачица открити како је превазишла проблем са проширеним венама, а лекар ће разјаснити које могућности лечења постоје. Од дерматолога ћемо сазнати како настају флеке на кожи, али и како се могу уклонити и на крају ће нутрициониста показати како се прави ши путер.

У првом делу емисије "моја борба" своје искуство са проширеним венама испричаће певачица Тијана Дапчевић. Она ће отворено говорити како је овај проблем добила, али и како се одлучила на операцију. Васкуларни хирург, др Дарио Јоцић, разјасниће како се проширене вене могу лечити, али и да ли и на који начин се проблем може спречити.

У "Ординацији" вас очекује прича о здрављу коже, биће речи о хиперпигментацијама тј. флекама на кожи. Сазнаћете како се може уклонити мелазма, после узимања којих лекова се не би требало излагати сунцу како не би настале флеке, да ли "старачке" флеке заиста настају од старења, али и како се све те флеке могу третирати - помажу ли највише креме, пилинзи или ласерски третмани. Све ће разјаснити проф. др Душан Шкиљевић дерматолог из Универзитетског клиничког центра Србије.

Последњи део емисије "Храна као лек" биће посвећен путеру. Сазнаћете које су разлике између путера и ги путера, а нутрициониста Јелена Аврамов ће показати како се код куће може направити ги путер.

Ауторка и водитељка је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво