Време телевизије-Окончање експеримената

Ова епизода серије "Време телевизије" приказује технички и програмски развој Телевизије Београд од 1962. до 1966. године. Ек­с­пе­ри­мен­тал­ни период Телевизије Београд окончава се 15. маја 1966. године.

У емисији је реч о даљим технолошким ко­рацима у периоду 1962-1966. године. Заокружује се систем предајника и веза, набављају се нови маг­не­тос­копи и репортажна кола, комплетира филмска техника (тонске филмске камере, монтажни столови, модерна ла­бо­раторија), а просторије у згради у Абердаревој улици, адаптирају се за студија. У овом периоду друштво се све ви­ше политизује, па се политизује и ТВ програм и то у свим жанровима.

Емисија посебно обрађује информативни, до­кументарно-фељтонског програма и спортски програм. Два преноса доприносе даљој међународној афир­ма­цији Телевизије Београд: учешће у првом сателитском преносу у свету и пренос шампионата Европе у атлетици 1962; водитељ Мића Орловић.

Учествују: инжењери Алекса Нешић и Милорад Крунић из емисионе технике; инж. Зоран Манојловић, ру­ко­­водилац студијске технике; Драгољуб Илић Ера, директор Телевизије Београд; Игор Холодков, уредник Днев­­ника; Александар Виторовић, главни и одговорни уредник Информативног програма; Светолик Ми­тић и Александар Баљковић, новинари; Вељко Петровић, сниматељ; Рихард Мерц, мајстор звука; Миодраг Ж. Вучковић, мајстор звука; Владанко Стојаковић, спортски коментатор.
Сценариста др Мирослав Савићевић; редитељ Никола Лоренцин

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво