Србија на вези

Гост у емисији је Мирјана Прљевић, међународни саветник за стратешко позиционирање.

Мирјана има двојно држављанство, српско и француско, живи на релацији Београд – Париз, а своја знања и вишегодишње искуство преноси студентима на Храварду и Кембриџу, универзитетима у Лондону, Пекингу, Шангају, Москви и, наравно, родном Београду. Колумниста је Форбса, а написала је и више од двадесет књига, које су преведене на седам језика. Нова књига: „3x3" између осталог представља и сажета искуства о спрези матице и дијаспоре бројних земаља за које је радила на четири континента.

Стефан Илић, истраживач - сарадник Института за хемију, технологију и металургију Центра за микроелектронске технологије, учествовао је на параболичком лету Европске свемирске агенције. На оваквим летовима симулира се бестежинско стање у циљу извођења научних експеримената, чија би реализација у космосу била изузетно скупа. Стефан је са сарадницима тестирао дејство лека за зарастање рана. О свом искуству „боравка" у свемиру, говорио је за наш програм.

Крајем марта у Монтецатини у Италији одржан је традиционални Кошаркашки турнир за млађе селекције. На турниру је Србију представљао КК „Звездара" из Београда. Наступили су са две селекције и у обе освојили прва места. О овом спортском успеху разговарамо са тренером Стефаном Кокановићем и играчима.

Ових дана, ученици Пољопривредне школе у Шапцу су домаћини вршњацима из Марибора. Заједно обављају праксу на школском имању, негују биљке, лече животиње. И док су ученици из Словеније у Србији, њихови вршњаци из Шапца практичну наставу имају у Марибору. Две школе на овај начин сарађују више од деценије, а осим размене ученика и искустава, циљ је да деца упознају начин живота својих вршњака из Србије, односно Словеније.


Уредници емисије: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво