Магазин Србија на вези

У најзначајнијој институцији Срба у Паризу, Културном центру Србије, отворена је изложба "Два лица", у којој је Милица Живадиновић у сарадњи са Етнографским музејом Србије, испричала узбудљиву мултимедијалну причу о пиротском ћилиму. Шта је привукло велики број Парижана и стручне јавности на изложбу, у репортажи нашег дописника Владана Јочића.

У јануару је премијерно приказан у Паризу, а ових дана у сали Филмског центра Србије, у МТС дворани у Београду, филм "Подземље", Емира Кустурице, интегрална верзија од пет сати и 16 минута . До 26.априла, биће одржане пројекције играних и документарних филмова овог редитеља светског гласа. У емисији говоре, гост Мирољуб Стојановић, у име организатора и сам аутор, Емир Кустурица.

Као резултат заједничког рада две институције, Галерије Матице српске и Галерије САНУ, које је и за време свог живота и дугогодишњег плодног стваралаштва, и сам Урош Предић спајао, у Београду ће до краја маја трајати велика изложба "Урош Предић-достојанство свакидашњице". Тамо нас води Владан Ракић.

Гост емисије је и академски сликар Славко Крунић, чија изложба слика је тренутно у Галерији РТС-а. О специфичности својих портрета који привлаче велики број београдске публике, али и стваралаца из иностранства, говори сам аутор.

Гошћа Београда ових дана је и глумица Оља Лопушански из Амстердама, која је наступила у монодрами "Женски разговори", по тексту Душка Радовића у Мадленијануму. Зашто овај текст инспирише и дан данас, као и о свом животу на релацији Холандија -Србија, открива нашем репортеру Борису Миљевићу.

Музички гости емисије, сестре Гобовић, које изводе премијерно нову песму "Отаџбина", као и дечији хор којим оне руководе, представиће нове песме са новог албума за ПГП РТС.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Драгица Гачић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво