Србија на вези

Поштанска марка посвећена стогодишњици од оснивања најстаријег медија на Балкану, представљена је у каменој сали Радио Београда...

То је само један у низу догађаја који су планирани у част јубилеја нашег Радија, а више о томе у прилогу колеге Душана Жарковића.

О значају Радио Београда, као симбола наше културе, традиције, језика, слободе говора, изражавања и повезивања наших грађана широм света, разговарамо са колегиницом Дубравком Дуцом Марковић, уредницом у Радио Београду 1.

Средњошколци и професори из Силвеша, града на југу Португалије, били су гости Крушевачке Гимназије. Њихова посета организована је у оквиру програма Еразмус плус, који се у Србији уз подршку Министарства просвете, реализује од 2017. С обзиром на то да је тема овогодишње међународне размене културно наслеђе, питали смо их шта су све од историјских знаменитости обишли у Србији и шта им се највише допало.

Као дописница више од две деценије, Јелена Божовић, пратила је догађаје у Златиборском округу. Тако је и упознала многе занимљиве људе, који имају шта да испричају о нашој историји, традицији, култури. Све те хуманисте, доброчинитеље, необичне људе и догађаје објединила је серијалом „Родославци", која се емитује суботом око поднева на нашем Првом програму. Уз инсерте из емисија разговараћемо о судбинама и животним порукама јунака њених прича.

После премијере у Риму и Нишка публика је крајем прошлог месеца имала прилике да чује музичко сценско дело "Даша", италијанског композитора Анђела Инглезеа. Он је заједно са Драганом Молес нашом оперском певачицом, која живи у Риму, говорио за наш програм о својој каријери и сећањима из детињства која су га усмерила на бављење музиком.


Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво