Архетип модерне бајке: Трећа епизода

У трећој епизоди серије „Архетип модерне бајке“ биће речи о архетипу аниме и анимуса, о томе ко су прави хероји и колико су бајке битне у нашем детињству. Проф. др Жарко Требјешанин, психолог, изнеће занимљиве податке о томе које су бајке најполуларније у свету и код нас, колико се бајке уопште читају и због чега је добро не мењати њихову суштину.

О архетипском јунаку и херојима говориће др Зоран Миливојевић. Са посебном пажњом препоручујемо речи оца Илариона Ђурице, који се обраћа деци и учи их правим вредностима о којима се приповеда у бајкама, а истине су за цели живот.
Шта инспирише савремене писце у бајкама сазнаћемо од Владиславе Војновић, драматурга и писца, као и од Весне Видојевић Гајовић, ТВ уредника и писца. Зашто су бајке важне у најранијем узрасту, како их треба причати и због чега их треба казивати објасниће Весна Ненадић Јевтић, психолог.
То није све, кроз ову епизоду анализираћемо једну од најпопуларнијих бајки у свету Црвенкапу, а глумица Паулина Манов започеће приповедање модерне бајке о девојци Врби...

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво