Бележница професора Мишковића, 4-12

Серија „Бележница професора Мишковића“ настала је на основу истоименог романа Ратка Дмитровића у копродукцији Телекома Србије и РТС-а.

У четврту епизоду уводи нас флешбек из којег се сазнаје да је пре тридесет година Веља с младим приправником Бошковићем послат код професора да се распита о његовим истраживањима.

Тада је, уместо професора, упознао његову супругу Јелисавету у заљубио се у њу. Бошко укључује Јелену даље у његово истраживање, води је код Миленка. Покушавају да сазнају шта се десило с малим Теодором о којем се пише у бележници.

Хари Вилсон стиже у Београд али се претходно у Паризу сретне са сестром Исидором. Веља се после много година среће с Бошковићем који је сада функционер у служби. Занима га да ли је бележница код Бошка, Веља тврди да не зна и да није имао појма да је та бележница припадала професору.

Бошко Јелена и Миленко одлазе у Теодорово село да виде има ли нечег занимљивог. По повратку у Београд сазнају да је Бошку обијен стан. Бошко одлази код Јелисавете која му предаје фасциклу у којој пише да је Јанкертић жив и затворен у лудници под именом Кашанин. Бошко одлази у лудницу и тамо затиче Јанкетића који, када га угледа, почиње да се понаша као да се познају од раније...

Улоге тумаче: Момчило Оташевић, Милена Радуловић, Милош Самолов, Аница Добра, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур, Исидора Јанковић, Александар Радојичић, Тијана Чуровић, Даница Радуловић, Александар Срећковић-Кубура, Миодраг Кривокапић, Дејан Луткић... и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Мирослав Лекић

Сценаристи: Коста Пешевски, Радослав Лале Павловић, Ђорђе Милосављевић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије