Чувари великог коралног гребена: Корални гребени, 2-3

Током три епизоде серијала Чувари Великог коралног гребена, пратимо траг неколико интернационалних мисија које маштовитим достигнућима покушавају да сачувају Велики корални гребен и његових 9.000 ендемских врста од уништења.

Чувари великог коралног гребена: Корални гребени, 2-3 Чувари великог коралног гребена: Корални гребени, 2-3

Угрожене врсте у интеракцији са коралима, формирају сложене и деликатне еко-системе чије преживљавање зависи од узајамног постојања. Ипак, данас су корали, а тиме и организми који од њих зависе, под великим ризиком. У овој визуелно чудесно снимљеној серији која осликава један од најлепших хабитата на нашој планети, награђена филмска екипа пет година је пратила научне тимове. Њихова мисија подразумева несвакидашња и смела технолошка решења којима је могуће спасти Велики корални гребен.

У другој епизоди сазнајемо да је Велики корални гребен на првој линији опасности насталих услед климатских промена. Више није у стању да сам одговори на ове изазове који великом брзином попримају све веће размере. Да ли би људи, који су делимично за то одговорни, могли да му помогну? Изазов је неизмерно тежак, а време откуцава.

 

Реприза , 27. мај у 02:35 и 10:35

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара