Другарица Јованка

Први документарни филм о Јованки Броз. Филм је базиран на сведочењу људи који су били савременици и актери догађаја у Ужичкој 15, где је Јованка Броз провела 35 година заједничког живота са Титом. Документарни филм сниман је у Словенији, Хрватској и Србији. Прича садржи и цитате тада битних политичара и документе из љубљанског и београдског архива, који до сада нису приказани јавности у Србији.

Другарица Јованка Другарица Јованка

Документарни филм Другарица Јованка покушава да донесе одговоре на бројна питања и дилеме које и дан-данас прате Јованку Броз: да ли је она била више од обичне супруге, колико је знала и на шта је све утицала, да ли је жртва или кривац?

Позивајући се на одломке из многобројних књига, разне исповести, и на одређене документе, филм је, заправо, покушај да се расветле односи у врху тадашњег система, који су недовољно јасни чак и људима који су били део тог система. Са друге стране, то је приказ једне државе и времена о коме млађи нараштаји не знају много.

Филм о Јованки Броз сниман је на аутентичним локацијама и у објектима које су користили Брозови. Осим острва Ванга на Брионима (омиљено место Јосипа Броза, које је и дан-данас затворено за посетиоце), драматизације су снимане у Белом двору и Карађорђеву.

Ауторка филма је Слађана Зарић, редитељ Филип Чоловић

 

Реприза , 26. мај у 03:15 и 11:10

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара