Неустрашиви борци са морских обала: Занзибар, 4-4

Живот између копна и мора подразумева сталне изазове. У ритму смена плиме и осеке, завирићемо у бурни живот малих хероја који неколико пута дневно пркосе неукротивим силама океана. Они се чврсто хватају за стену, препуштају се морској струји или се ваљају у жестоким таласима. Издржљиви и изузетно домишљати, ови минијатурни становници прилагодили су се суровом животу јер примењују разне стратегије захваљујући којима успевају да одоле опасним временским условима. Серијал Неустрашиви љубимци са морских дубина кроз четири сатне епизоде води нас у немилосрдни али очаравјући морски свет Канаде, Аустралије, Африке и Европе.

Неустрашиви борци са морских обала: Занзибар, 4-4 Неустрашиви борци са морских обала: Занзибар, 4-4


На обалама Занзибара, сваких 12 сати океан се повуче и до неколлико стотина метара. Пробијајући се кроз мангрове и запетљану морску траву, пратимо недаће залуталог младунчета корњаче и на овом путу упознајемо несвакидашње животињске врсте које су постале мајстори умећа камуфлаже и преживљавања. 

Дуж непрегледних плажа Занзибара протеже се подводни лавиринт стена, корала и морске траве, насељен фасцинантним створењима. У овим тиркизним водама, неке врсте носе упечатљиве боје, док друге више воле дискрецију, готово савршено камуфлиране.

На другом крају обале, високо на плажи, сезона је излегања зелене корњаче из положених јаја. Неустрашиве и одлучне, ове мале хероине морају што пре стићи до отвореног мора. Али ствари не иду увек према плану.

 

 

Реприза , 06.мај у 00:16 и 08:07

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара