Ћирић уочи Хрватске: Најважније да испунимо наш план и одиграмо како знамо

Члан стручног штаба ватерполо репрезентације Србије Стефан Ћирић изјавио је данас да Хрватска има одличну екипу, али је додао да је најважније да његов тим испуни план у четвртфиналу Светског првенства у Дохи.

Ватерполо репрезентација Србије игра у уторак од 17 сати против Хрватске утакмицу четвртфинала Светског првенства.

"Хрватска је у односу на Европско првенство у Загребу само мало променила тим. Нема повређеног Букића ту је искусни центар Крапић. На голу није више као резерва Попадић, прилику је добио Анић. Све остало је исто. Зна се какав је улог у четвртфиналу, први финални сусрет на сваком шампионату", изјавио је Ћирић, који је први сарадник селектора Србије Уроша Стевановића, преноси званични сајт Ватерполо савеза Србије.

Ћирић је навео да зна одлично све врлине хрватске репрезентације у којој су центри битни адути.

"Нису само центри битни, не заборавите Бијача једног од најбољих голмана на свету, јака је спољна линија, Фатовић увек опасан у контри. Ту је опасан шутер Крагић, да не набрајам више. Понављам одлична екипа. Нама је најважније да испунимо наш план, да одиграмо како знамо. Можда је опомена слабији почетак против селекције САД, који сада не би требало да се догоди. Не смемо да добијамо голове из контри, да им омогућимо лаке поготке. Требало би да се држимо позиционе игре и да ту тражимо своју шансу", закључио је Ћирић.

Српски ватерполиста Ђорђе Вучинић је навео да је репрезентација Хрватске скуп врхунских појединаца.

"Шта да кажем о Хрватској да се не зна. Екипа врхунских појединаца, који се одлично познају. Јака је свака линија голман Бијач, јаки центри, одлични шутери. Најважнија је одбрана, заједничка пожртвованост у сваком моменту. Нема сумње да нас чека тешка утакмица, али ћемо сигурно учинити све да победимо и одемо у полуфинале", навео је Вучинић.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво