Вицо и Ранђеловић пред Хрватску: Знамо које су им врлине, а где су слабији

Центар ватерполо селекције Србије Немања Вицо каже да су главни адути Хрватске у предстојећем мечу четвртфинала Светског првенства у Дохи одлични центри и да ће српски тим морарти да их неутралише.

Ватерполисти Србије у уторак 13. фебруара од 17.00 часова играју против селекције Хрватске утакмицу четвртфинала Светског првенства у Дохи.

Српски ватерполиста Немања Вицо рекао је за сајт Ватерпло савеза Србије да се Србија и Хрватска одлично познају и да су често играли и тренирали заједно. 

"Знамо које су им врлине, а где су мало слабији. На Европском првенству у Загребу су показали да су одлична екипа, да су зрели за медаљу. Изгубили смо у четвртфиналу у Будимпешти. Били су нешто бољи. Главни адути су им одлични центри - Лончар, Врлић, Крапић. Њих морамо да неутралишемо. Имају одличну спољну линију, врсни су пливачи", истакао је Вицо.

Ранђеловић: Мирни смо, хладне главе

Бек Србије Сава Ранђеловић наглашава да су сви мечеви са Хрватима физички и психишки тешки.

"Било је незаборавних утакмица попут Казања, Рија, Београда, било је и дана када су они били бољи. Мирни смо, хладне главе, спремни да покажемо да смо у доброј форми. Одлично се познајемо, нема ту изненађења у игри", рекао је Ранђеловић.

Оценио је да ће пресудити детаљи, мирноћа и већа жеља. 

"Дуел је дерби четвртфинала јер зна се каква узбуђења доноси. Верујем у екипу, учинићемо све што можемо да славимо", закључио је Ранђеловић.

Хрватска води 3:2 у победама

Од осамостаљења Србије, две екипе су се на Светским првенствима састале пет пута. Хрватска води 3:2 у победама.

Хрвати су били бољи у полуфиналима Мелбурна 2007. године (10:7) и Будимпеште 2017. године (12:11) и четвртфиналу поново Будимпеште 2022. године (14:12).

Србија може да се похвали са две победе - у полуфиналу Рима 2009. године (12:11) и финалу у Казању 2015. са 11:4.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво