Хрватска са Мађарима, a Шпанци против Италијана за финале Европског првенства

Ватерполисти Хрватске и Мађарске, односно Шпаније и Италије састаће се у полуфиналу Европског првенства. Хрватске je победила Грчку са 13:8 (3:3, 2:3, 4:0, 4:2), Шпанија је убедљиво надиграла Румунију са 24:7 (6:2, 4:2, 7:1, 7:2), а Италијани су били бољи од селекције Црне Горе са 14:8 (3:4, 5:0, 3:1, 3:3).

Ватерполисти Црне Горе су добро почели меч али су Италијани почетком другог дела меча преузели иницијативу, па у последњем кварталу утакмице није било дилеме о победнику.

На крају је Италија убедљиво славила са 14:8 и у полуфиналу ће се надметати са селекцијом Шпаније која је декласирала Румунију са чак 24:7 и наставили пут ка медаљи и пласману на Олимпијске игре.

Домаћа селекција Хрватске језа пласман надиграла Грчку са 13:8 и са Мађарском ће се надметати за финале, а Грке је послала на меч са селекцијом Србије за пласман од петог до осмог места.

За сада само Мађарска има олимпијску визу, а једно место води у Париз.

Србија ће у недељу од 15 сати у разигравању за пласман од петог до осмог места играти против Грчке. У другом мечу играће Црна Гора и Румунија.

Резултати четвртфиналних мечева:

Мађарска - Србија 15:14 после петераца.
Шпанија - Румунија 24:7
Хрватска - Грчка 13:8
Италија - Црна Гора 14:8

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво