Читај ми!

Гоцић: Урадили смо сјајан посао у првом делу сезоне, циљ је пласман на Ф4 ЛШ

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић похвалио је играче због резултата у свим такмичењима у првом делу сезоне и истакао да је циљ његовог клуба пласман на Фајнал фор Лиге шампиона.

Ватерполисти Новог Београда освојили су први трофеј у овој сезони - Куп Србије, једини пехар на домаћој сцени који је овом тиму недостајао у клупској ризници.

Нови Београд се тренутно налази на првом месту на табели Суперлиги Србије и то без пораза, а као првопласирани тим изборили су учешће у ТОП 8 фазу Лиге шампиона.

"Иако није све савршено изгледало у октобру, играчи су веровали мени и стручном штабу да ће бити како треба када буде најпотребније и све то су изнели мушки. Урадили смо заиста сјајан посао и остварили све оно што је зацртано и зато играчима капа доле. И поред тога што смо имали озбиљне кадровске проблеме пред завршни турнир Купа, ту пре свега мислим на повреде Јакшића и Чука и одсуство Скупмакиса због болести, збили смо редове и показали праву снагу", истакао је Гоцић.

Он је навео да се Филип Филиповић у овој полусезони показао као огромно појачање за екипу Новог Београда.

"Илузорно је трошити речи о њему, шта и колико он значи за екипу играчки и карактерно. Када се појавила могућност и идеја да нам се Филиповић придружи, руководство клуба је муњевито деловало, јер се знало какав ефекат ће имати на екипу. Он је један од најбољих играча свих времена, који је променио ток и историју овог спорта. Апсолутно је свестан онога што носи и то чини на себи својствен начин. Има 36 година, али и даље налази невероватну мотивацију да се искаже као прави вођа тима", констатовао је Гоцић.

Пауза у клупској сезони трајаће више од два и по месеца због Европског првенства у Хрватској и Светског шампионата у Дохи. То ће Гоцићу, који у својим редовима има чак 11 репрезентативаца, од чега шесторицу у селекцији Србије, донети бројне изазове. На располагању тренутно има само петорицу играча и то Филиповића, Пијетловића, Ћука, Ћетковића и голмана Добожанова.

"Старији играчи, који су практично последњих 20 година били у убитачном ритму утакмица добиће заслужени одмор, а онда ћемо се трудити да колико је то могуће одржавамо форму. Тренираће се смањеним интезитетом, али свакао за нас тренере предстоји врло незахвалан период. Јако важно ће бити да се играчи из националних тимова врате врате здрави и прави, да не буде додатних повреда како бисмо наставили сезону како треба. Изазов више свакако ће бити чињеница да ће се играчи вратити са различитим енергијама, из различитих система рада. Биће емотивно потпуно испражњени и биће потребно да их подигнемо како би били на висини задатка, а времена за припреме неће бити. Није баш хумано, али како је нама тако ће бити и другима. У сваком случају, очекује нас веома захтеван други део сезоне. У игри су још три трофеја, свесни смо тога и то нас додатно мотивише", истакао је Гоцић.

Гоцић је прокоментарисао и недавни жреб за ТОП 8 фазу Лиге шампиона. Нови Београд, који је двоструки узастопни вицепрвак Европе у наставку елитног такмичења играће у групи са Про Реком, екипом Марсеја и Јадрана из Сплита, док другу групу чине Барселонета, Ференцварош, Олимпијакос и Бреша.

"Наша група је за нијансу квалитетније, али је Б група уједначенија. Са нама у групи је најтежи могући ривал, а то је Про Реко. Троструки је узастопни првак Европе, а са истим амбицијама наступају и ове године", рекао је тренер Новог Београда.

Он је потом анализирао и остале ривале свог тима у Лиги шампиона.

"Марсеј је веома неугодна и квалитетна екипа која је изузетно добро вођења од стране тренера Шћепановића. Прлаиновић је тамо свакако главни играч, али ове сезоне су довели добра појачања, двојицу квалитетних играча из Мађарске и једног из Италије. Играју у високом ритму, са њима неће бити лако и екипа су која заслужује велики респект. Са Сплићанима смо имали заједничке припреме и на својој кожи смо осетили сву њихову снагу. Међутим, ово је Топ 8 ЛШ и нема слабих противника. Свака утакмица ће бити дерби, а наш циљ је пласман на Фајнал фор. Није битан начин, битно је само да се скупи што више бодова како бисмо се нашли на завршном турниру", закључио је Гоцић.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво