Читај ми!

Филиповић: Не желимо да се зауставимо на освајању Купа

Капитен ватерполиста Новог Београда Филип Филиповић честитао је данас саиграчима и стручном штабу на освајању Купа Србије и истакао да је финале са Црвеном звездом било можда и најтеже у његовој богатој клупској каријери у којој је освојио чак 37 трофеја.

Ватерполисти Новог Београда освојили су синоћ Куп Србије, пошто су у финалу у Шапцу победили Црвену звезду 18:15.

"Ова утакмица, али и све оно што се претходних година дешавало Ватерполо клубу Нови Београд, чему смо сви сведоци, је било право малтретирање. Међутим, ове године смо били јачи од свега. Резултат је на крају требало да буде 18:5, а не 18:15, да смо играли само против екипе Црвене звезде", рекао је Филиповић.

Нови Београд је по први пут у историји постао освајач купа Србије.

"Нажалост, у том финалу Купа у Шапцу морали смо да се боримо и са другима и то је на неки начин реалност српског ватерпола. Сви ми који смо се вратили из иностранства, а који смо претходних година играли за репрезентацију и дали нешто овом спорту, нажалост морамо сада да живимо то као неку нову реалност. Самим тим овај трофеј вреди још више, а наравно да Нови Београд као клуб и ја као капитен тима не желимо да се на овоме зауставимо", рекао је Филиповић.

Ватерполиста београдске екипе истакао је да је задовољан приступом саиграча.

"Идемо ка томе да оно што је зацртано буде и испуњено. Са оваквим залагањем и са оваквом енергијом, можемо да се надамо још већим успесима. Показали смо да када је приступ овакав и када је унутар екипе енергија на оваквом нивоу небитно је ко је у саставу, а ко нам је ривал. Могу то да буду један или два противника, показали смо да смо бољи од свих", рекао је капитен Новог Београда.

Тренер Новог Београда Живко Гоцић стао је иза сваке изговорене речи капитена Филипа Филиповића. Он се захвалио играчима и својим сарадницима у стручном штабу, а честитао је и свима у клубу на освојеном пехару.

"Сви заједно смо уткали себе у овај трофеј, за који се надамо да је само први у сезони и да ће их бити још. Све ово сам ја не бих успео да урадим без мог стручног штаба који је 24 сата са мном на вези. Био је ово заиста прави тимски рад. Када је на почетку сезоне саопштено какви су циљеви, ја сам их назвао реалним. Рекао сам тада да верујем да је то оствариво, јер верујем у ове момке. Знам ко су и шта су, добро знам и шта су урадили у каријерама, како се зову и презивају и шта све стоји иза њих, а за ове остале млађе што немају толико тога иза себе знам шта је испред њих. Уверен сам да ће све бити добро и у будућности", рекао је Гоцић.

Гоцић је нагласио да није сигуран да ће његова екипа да победи у свакој утакмици, али да веома верује у овај тим. "Нисам мађионичар да бих могао да тврдим да ћемо да освојимо сва четири трофеја ове сезоне, али имена, презимена и рад који ови момци остављају иза себе ми дају за право да верујем у њих и да верујем у наше добре резултате у будућности", истакао је Гоцић.

 Ватерполисти Новог Београда већ данас путују у Шпанију, где их у среду очекује меч последњег, шестог кола групне фазе Лиге шампиона против екипе Сабадеља.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво