Савић: Нисмо још узели злато, нека све иде својим током

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да ће екипа учинити све да се избори са притиском и одбрани титулу првака Европе, али и упозорио да би убедљив тријумф против Хрватске (13:6) на старту, пред 11.000 гледалаца у Комбанк арени, могао да буде "мач са две оштрице".

"Захвалио бих се читавој организацији и публици на невероватном амбијенту. Уз играче и стручни штаб све време је била позитивна енергија. Уз добру игру, победили смо и сопствени притисак, који је непотребно наметнут од неких људи. Сада ће бити лакше", рекао је Савић на конференцији за медије у хотелу "Младост".

Савић је позвао јавност да не пада у еуфорију после сјајног старта шампионата.

"Учинићемо све да завршимо први, али овај резултат може да буде мач са две оштрице. Сви ће мислити да смо апсолутни фаворити, али има још да се игра. Требало би пустити све да иде својим током", поручио је Савић.

Наредни ривал српским "делфинима" биће Малта, а Савић је рекао да ће екипа у наредним данима спаринговати са Партизаном на базену на Бањици.

"Морамо направити неколико јаких тренинга, са чиме су и играчи упознати. Имамо неке варијанте, да одиграмо неколико четвртина на Бањици са Партизаном", истакао је Савић и додао да су Италија, Шпанија, Црна Гора и Мађарска главни конкуренти за злато.

"Италија може да покаже највише на првенству. Доста тимова јури олимпијску визу. Мађари јесу у кризи, али они никада не смеју да се отпишу. Не смемо да заборавимо ни Грке, бронзане са Светског првенства."

Ватерполиста Сава Ранђеловић казао је да тријумф над Хрватском доноси велико самопоуздање.

"Победили смо Хрватску, главног конкурента. Стекли смо самопоуздање које желимо да очувамо до краја. Очекују нас две лакше утакмице, имамо доста времена да се припремимо за завршницу такмичења", рекао је Ранђеловић и поручио да се најежио на званичном представљању селекција.

Његов саиграч Душан Мандић, као и селектор, спушта лопту на приче о златној медаљи.

"Можемо сви да будемо задовољни резултатом, а резултат је производ наше добре игре. Екипа смо која увек иде на највиша одличја и, уколико играмо као што знамо, тешко ко ће моћи да нам се супротстави. Међутим, не волим што су нас сви ставили на трон, постоји доста добрих репрезентација. Неће бити лако, а јучерашњи резултат није прави показатељ репрезентације Хрватске", навео је леворуки шутер.

Млади Никола Јакшић очекује исту подршку са трибина у наставку првенства.

"Много нам значи тријумф над Хрватском, који нам највероватније доноси прво место. Волео бих да публика настави да долази на наше утакмице у истом броју", закључио је Јакшић.

Србија се у 2. колу Б групе састаје са Малтом сутра од 20.15 у Комбанк арени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво