Хрватски медији: Најтежи пораз у историји

Хрватски медији су оценили да је ватерполо репрезентација Србије на самом старту Европског првенства у Београду нанела Хрватској најтежи пораз у историји тог такмичења. Убедљиву победу репрезентације Србије са 13:6 ХРТ је означио као најтежи пораз хрватских ватерполиста на европским првенствима и, како се наводи, један од најтежих уопште у историји.

Извештач ХРТ-а је констатовао и да је то, нажалост, била реприза из финала СП у Казању прошле године, када је Србија победила Хрватску са 11:4. 

Наводи се и да су Србију до победе предводили Душан Мандић и Андрија Прлаиновић са по три гола, док је Стефан Митровић постигао два.

Подсећа се и да је Хрватска последњи пут победила Србију пре више од пет година, у полуфиналу ЕП у Загребу у септембру 2010.

Загребачки Јутарњи лист под насловом "Историјско иживљавање у Београду: Србија се поиграла с хрватским мајсторима", констатује да су у хрватске "баракуде" могле и теже да страдају да домаћини нису мало "прикочили" у задњој четвртини.

Како су хрватски ватерполисти изгледали у базену, како се наводи, најбоље је илустровала и реченица ХТВ-овог коментатора Миће Душановића, који је крај игре призивао читавих пет минута пре него што је свиран завршетак утакмице.

Агенција Хина је јавила да су у првом наступу на Европском првенству у Београду хрватски ватерполисти доживели непријатан и тежак пораз.

Извештач Хине каже да је у једном тренутку било наде да утакмица у Комбанк арени може да буде узбудљива до последњег тренутка. Нажалост, ствари су врло брзо кренуле низбрдо, констатује Хина.

Да је Хрватска тешко поражена од Србије на отварању Европског првенста у Београду констатује и загребачки вечерњак, који каже да су домаћи победили с 13:6 и тако су "бракудама" нанели најтежи пораз у историји великих такмичења.

Сплитска Слободна Далмација је објавила: "Хрватска се у трећој четвртини потпуно распала. Са српске стране је забијао ко је стигао... Нажалост, био је то најтежи пораз хрватских ватерполиста на европским првенствима и један од најтежих уопшšте у историји 'баракуда'".

Индекс је у тексту под насловом "Класик који то није био: Србија Хрватској нанела најтежžи пораз у историји", навео да је Хрватска тешко поражена од Србије на отварању ЕП у Београду. 

"Домаћи су славили с 13:6 и тако су нанели Хрватској најтежи пораз у историји великих надметања. Тачније, изједначили су, јер је иста та Србија са седам разлике добила Хрватску прошлог лета у финалу Светског првенства у Казању, кад је на крају на семафору стајало 11:4", подсећа Индекс.

У београдској Комбанк арени сударили су се актуелни светски и европски првак репрезентација Србије и олимпијски победник – селекција Хрватске.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво