Читај ми!

"Делфини" сјајни на отварању Европског првенства (Хрватска - Србија 6:13)

Одличан почетак Европског првенства за селекцију Србије! Екипа Дејана Савића победила је у препуној Комбанк арени национални тим Хрватске, олимпијског шампиона и једног од најбољих састава планете, врло убедљиво (13:6) и тиме показала сасвим јасно да је главни фаворит за освајање нове златне медаље.

Ватерполо репрезентација Србије победила је у Комбанк арени селекцију Хрватске са 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2), у првом колу Б групе првенства Европе и тако на најбољи могући начин започела одбрану титуле.

Србија је пред 11.500 гледалаца без потешкоћа савладала олимпијског шампиона и оправдала улогу првог фаворита у походу на треће европско злато заредом.

Најефикаснији у победничком тиму били су Душан Мандић и Андрија Прлаиновић са по три гола, два је дао Стефан Митровић, док се код Хрвата Анђело Шетка два пута уписао у стрелце.

У наредном колу Србија се састаје са Малтом у уторак од 20.15 сати, а Хрватска игра са Француском.

Хрватска је боље отворила сусрет, заиграла чвршће у одбрани и повела голом Шетке. Ватерполисти Србије убрзо су преокренули преко Прлаиновића и Ранђеловића, после чега су до краја меча контролисали дешавања у базену.

Одбрана Србије била је непробојна за напад гостију, који су имали проблем да чак и са играчем више постигну гол.

На другој страни, Мандић је био расположен и веома ефикасан на својој 100. утакмици за државни тим, па су изабраници Дејана Савића већ на почетку друге деонице имали три гола више.

Покушавали су хрватски ватерполисти да се врате головима Бушљеа и Лончара, али је Србија сваки пут имала адекватан одговор и са чак четири гола предности отишла на одмор.

Србија се није застављала у наставку, разиграли су се и резервисти Никић, Ћук и Митровић, коју су стигли и да направе егзибицију за великих 11:3 два минута пре краја треће четвртине.

Шетка је другим голом прекинуо серију Србије од шест погодака, али је Гоцић вратио нових “+6”.

Највећа предност Србије износила је девет голова разлике, и то средином последњег квартала (13:4), али је екипа Ивице Туцака на крају ублажила пораз, шести у последњих седам дуела са “изабраним тимом Србије.

Србија: Г. Пијетловић, Мандић 3, Гоцић 1, Ранђеловић 1, Ћук 1, Д. Пијетловић, Никић 1, Алексић, Јакшић 1, Филиповић, Прлаиновић 3, С. Митровић 2, Б. Митровић.

Хрватска: Павић, Бурић, Петковић 1, Лончар 1, Јоковић, Букић, Вукићевић, Бушље 1, Сукно, Павловић 1, Шетка 2, Мацан, Бијач.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије