И тим РТС-а спреман за Европско првенство у ватерполу

На 32. европском шампионату у ватерполу учествоваће и једна специфична „репрезентација“, која је такође својим досадашњим врхунским резултатима, изборила присуство на овом великом спортском догађају: тим Радио-телевизије Србије!

Од 10- ог до 23. јануара, сто двадесет професионалаца Јавног медијског сервиса Србије ће ТВ гледаоцима широм света сликом и тоном дочаравати сваки тренутак спортске атмосфере предстојећег великог спортског додађаја у београдској Комбанк арени. Попут спортиста, и чланови овог продукционо- техничког и новинарског тима РТС- а су у пуној форми, спремни и једва чекају почетак шампионата у недељу увече.

Зоран Марковић, одговорни уредник Спортске редакције РТС-а:

"Европско првенство у ватерполу је, поред Летњих олимпијских игара, један од најзначајнијих спортских догађаја у овој години. На првенству ће учествовати 16 мушких и 12 женских екипа а званични турнир биће одигран по иновативном систему такмичења. Радио- телевизија Србије једина испуњава све техничко- продукционе услове за телевизијски пренос оваквог типа догађаја, по прописима које захтева Европска радиодифузна унија, односно Евровизија. Све ТВ преносе за домаћу мрежу и светске ТВ станице реализоваћемо са двоја ХД репортажна кола РТС-а, уз 20 камера, од којих су четири специјализоване за снимање водених спортова- две подводне и две за праћење тока игре са позиције голова. Тим РТС-а чиниће 120 људи (техника, продукција и новинари) а редитељи преноса европског ватерполо шампионата у Београду биће Веско Грозданић, Ратко Радовић и Драган Андрејевић."

РТС ће реализовати око стотину ТВ преноса утакмица укупно, за домаћи и аудиторијум у иностранству (за сада је 28 земаља откупило ТВ права преноса од ЛЕН- а). Гледаоци РТС- а пратиће по две утакмице дневно, укупно око тридесет ватерполо мечева.

Зоран Марковић: "РТС је и домаћин свим страним новинарским екипама које су акредитоване за извештавање са овог догађаја. Наши стручњаци су комплетно технички опремили све коментаторске позиције у Комбанк арени а реализоваће и сва директна укључења страних новинара у програме њихових медија."

32. ЛЕН Европско првенство у ватерполу биће одржано од 10. до 23. јануара 2016. године у Комбанк Арени, у организацији Ватерполо савеза Србије и предузећа „ЕП ватерполо 2016" и под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и Града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара