Партизан победио Галатасарај у Лиги шампиона

Ватерполисти Партизана дошли су до првих бодова у овосезонској Лиги шампиона. У трећем колу црно-бели су у занимљивој утакмици на Бањици са 9:8 (1:2, 4:2, 3:1, 1:3) победили Галатасарај, на чијој клупи иначе седи Игор Милановић.

Од почетка се водила изједначена борба, у којој је прву предност стекао Галатасарај. Стрелац за 0:1 био је Млађан Јановић, који је крунисао врло добру контру гостију. На 1:1 изједначио је леворуки Филип Радојевић, али на првом одмору пулени Игора Милановића су ипак имали предност јер је 35 секунди пре краја четвртине Слободан Никић реализовао играча више за 2:1.

Партизан је у другој четвртини полако почео да преузима иницијативу. У првој акцији после првог одмора Суботић је погодио за ново изједначење, а Лазић донео домаћима и прво вођство (3:2).

Потом се играло гол за гол. На девет секунди пре краја полувремена, при резултату 4:4, Владимир Вујасиновић је тражио тајм-аут, а преостало време је било довољно црно-белима да, опет, поново поведу (5:4), поготком Суботића.

Захуктао се „парни ваљак" на почетку другог полувремена. У прве две акције у трећој четвртини, која је, испоставило се, била преломна, погађали су Драшовић и Радојевић за 7:4. Нешто касније, Никола Јакшић је реализовао петерац за већ озбиљна четири гола предности (8:4).

И Београђани и гости из Истанбула су у трећој деоници имали неколико нереализованих изгледних шанси, а зашто голова није било више најзаслужнији су врло добри чувари мрежа - Димитрије Ристичевић и Милош Шћепановић. Турски тим у игру је вратио Слободан Никић, који је три секунде пре краја треће четвртине био стрелац за 8:5.

У првом нападу у последњој деоници Вукчевић је смањио на 8:6, али Јакшић није дозволио да Галатасарај уђе у серију. Са позиције центра затресао је Шћепановићеву мрежу и Партизану донео нових „+3" (9:6). Успели су гости да се на минут и 12, после поготка Јановића из петереца, приближе на 9:8. Међутим голова више није било и сва три бода остала су у Београду.

Базен Бањица. Гледалаца: 700. Судије. Вогел (Мађарска), Ткаченко (Русија). Играч више:Партизан 6 (3), Галатасарај 9 (3). Петерци: Партизан 2 (2), Галатасарај 1 (1).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Ристичевић (10 одбрана), Гилен, Тикас, Манојловић, Суботић 3, Драшовић 1, Гогов, Јакшић 2, Лазић 1, Танасковић, Радојевић 2, Асановић, Бракочевић. Тренер: Вујасиновић.

ГАЛАТАСАРАЈ: Гезек, Шимшек 1, Јановић 2, Дестићи, Бијик, Гуленч, Никић 2, Пасковић 2, Вукчевић 1, Олбек, Туран, Сенемоглу, Шћепановић. Тренер: Милановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара