Читај ми!

Партизан убедљив у дербију

У петом колу регионалне ватерполо лиге, Партизан је на Бањици савладао Црвену звезду са 15:3 (4:0, 4:1, 3:1, 4:1). Раднички освојио први бод у регионалној лиги. Партизан и Звезда су у шестом колу слободни, а наредног викенда у Београд на дуеле са вечитим ривалима долазе херцегновски Јадран и дубровачки Југ.

Црно-бели су од старта били далеко бољи ривал, у нападу су решетали ривала из свих позиција, а чврстом одбраном олакшали су посао голману Димитрију Ристичевићу, који је први пут лопту из мреже извадио у последњем минуту првог полувремена.

У другој половини меча Звезда је заиграла мало агресивније, али играчи Партизана су и даље без већих прблема контролисали дешавања у базену и увећавали високо
вођство.

"Помало сам се прибојавао ове утакмице, како због тога што смо само два дана раније играли евролигашку утакмицу са Солноком, тако и што нам је због лакших повреда изостало неколико играча. Ипак, ти мањи проблеми су још више инспирисали момке да докажу ко је бољи ривал, мада коначних 15:3 није прави однос снага", казао је тренер
Партизана Владимир Вујасиновић.

Ристо Маљковић, тренер Црвене звезде, није био задовољан начином на који су његови пулени почели сусрет.

"У сусрет смо ушли калкулишући, што нисмо смели да урадимо. С друге стране, Партизан је целу утакмицу одиграо свом снагом, пружио је максимум и у свим сегментима игре био је бољи од нас", казао је Маљковић.

Играч више: Партизан 6 (5), Црвена звезда 6 (1)

Партизан: Ристичевић, Велкић, Тикас 1, Манојловић 2, Суботић 3, Драшовић 2, Гогов 1, Јакшић 1, Јанковић, Радојевић 4, Вучинић, Асановић, Бракочевић, Аџић 1.

Црвена звезда: Краљ, Јовић, Јанковић 1, Репановић, Бакић, Радуловић 1, Јовановић, Андрејевић, Јапунджић, Ешкерт, Танкосић, 1 Кнежевић, Игњатовић, Никочевић.

Раднички освојио први бод у регионалној лиги

Ватерполисти крагујевачког Радничког играли су вечерас у Сплиту против екипе домаћег ПОССК-а нерешено 7:7, у преосталој утакмици 5. кола регионалне Триглав лиге.

Српски клуб освојио је први бод у досадашњем делу сезоне, као и његов вечерашњи ривал.
Најефикаснији у тиму Радничког био је Манић са два гола, а код домаћина Бебић са три.

Резултати 5. кола Триглав лиге:
ПОССК - Раднички 7:7 (4:2, 1:1, 0:2, 2:2)
Партизан - Црвена звезда 15:3 (4:0, 4:1, 3:1, 4:1)
Југ - Младост 15:9 (5:0, 4:2, 4:4, 2:3)
Морнар - Војводина 10:3 (4:2, 2:0, 2:0, 2:1)
Јадран Херцег Нови - Приморје 9:16 (1:4, 1:3, 4:5, 3:3)

Табела: Југ 15 бодова, Приморје 12, Јадран 12, Партизан 10, Морнар 6, Црвена звезда 6, Младост 4, Раднички 1, ПОССК 1, Војводина 0.

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара