Читај ми!

Савић: Спектакл на Ташу у комбинованом саставу

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је данас да ће његова репрезентација играти у комбинованом саставу против Француске и најавио спектакл на Ташмајдану.

"Утакмица ће сигурно бити занимљива и биће веома интересантно што ћемо наступити у комбинованом саставу, од играча из јуниорског тима и неколико А репрезентативаца. Ова утакмица ће бити диван повод и увертира за Европско првенство у Београду. Требало би да буде спектакл", рекао је Савић на конференцији за новинаре у Београду, преноси Бета.

Србија ће у уторак против Француске почети нову сезону у Светској лиги. Савић је најавио да ће екипа Србије бити сачињена од неколико А репрезентативаца и играча који су са јуниорском селекцијом летос постали светски шампиони.

Поред Савића, на клупи ће бити и Владимир Вујасиновић, који је као селектор са јуниорском селекцијом освојио Светско првенство у Алматију раније ове године. Вујасиновић је захвалио Савићу што га је укључио у вођење репрезентације.

"Изузетно сам срећан јер ћу први пут у каријери бити са А репрезентацијом као тренер и што ћу имати наступ у Светској лиги. Још ћемо видети ко ће бити у саставу, сигурно ће бити неколико дебитаната и тим момцима ће бити велика част што ће играти за репрезентацију", рекао је Вујасиновић. Он је додао да је сигуран да ће репрезентативци дати све од себе и да верује да ће победити Француску.

Капитен репрезентације Живко Гоцић рекао је да очекује убедљиву победу против Француске.

"Утакмица ће бити увертира за Европско првенство и нека врста припреме за Олимпијске игре у Рију, које су главни циљ. Момци који сутра буду наступили су спремни ватерполисти и људи и показаће за кога наступају", рекао је Гоцић и позвао навијаче да у што већем броју дођу на утакмицу и поздраве екипу.

Репрезентативац Филип Филиповић навео је да се радује што ће репрезентација наступити у мешовитом саставу.

"Имаћемо прилику да видимо нове наде српског ватерпола и будуће шампионе. Треба их поздравити, пружити им прилику. Искрено сам пресрећан што им је селектор дао шансу да се докажу на овакав начин. Максимално ћемо се потрудити да још једном оправдамо капицу репрезентације", казао је Филиповић.

Утакмица се игра у уторак од 20.30 на Ташмајдану. Пре сусрета биће организован дефиле свих српских репрезентација које су ове године освојиле медаље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се