Прлаиновић: Ватерполо у Србији је близу аматеризма

Ватерполо репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић упозорио је на тешку ситуацију у којој се налазе Црвена звезда и Партизан и истакао да је тај спорт у Србији све ближи аматеризму.

Црвена звезда и Партизан су у само три дана у регионалној лиги доживели убедљиве поразе од Приморја. Прво је Звезда изгубила са 16:3, док су црно-бели од исте екипе поражени са 15:3.

"Много је. Превише. Ти резултати су забрињавајући, али изгледа у овом тренутку и реални", написао је Прлаиновић на друштвеним мрежама а преноси Бета.

Он је потом анализирао ситуацију у оба београдска клуба за које је и наступао у каријери.

"У Звезди од оне шампионске генерације из 2013. и 2014. више не игра ниједан играч. Звезда се три сезоне након освајања Лиге шампиона вратила пет година уназад. Сада нема ништа, ни базен, ни тим ни услове за квалитетнији рад са децом", написао је Прлаиновић.

Он је навео да шест трофеја у две године Звезди нису донели ништа, осим велике радости свим навијачима.

Прлаиновић је закључио да Звезда сада има много мање него што је имала 2009. године када је Виктор Јеленић покренуо причу са ватерполо клубом.

Говорећи о Партизану, Прлаиновић је подсетио да је у редове црно-белих дошао 2006. године са 19 година и да је изабрао тај клуб јер је увек циљао фајнал-фор Лиге шампиона.

Данас је, како је написао Прлаиновић, Партизан постао клуб без циља и дугорочног плана.

"Играчи, иако махом момци од двадесетак година, једва чекају да постану слободни и да срећу и новац потраже на неком другом месту. Нагомилани дугови који се укрупњавају из сезоне у сезону довели су до тога да Партизан више не успева да у своје редове доведе неког искуснијег играча. Тај недостатак се види у утакмицама са јачим противницима", написао је Прлаиновић.

Репрезентативац Србије је истакао да је Србија једина земља у историји која је у четири сезоне имала три клуба у финалима Лиге шампиона.

"То сада изгледа невероватно... Партизан и Звезда су освајали трофеј, Раднички дошао на корак од истог. Сада би се могло догодити да нико од наших клубова не прође на фајнал-фор Јадранске лиге... близу је све то аматеризма, мирише на то ако се настави још коју годину", закључио је Прлаиновић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво