Читај ми!

Савић: Можемо да будемо задовољни жребом

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да је задовољан жребом група за Европско првенство. Филиповић и Пјетловић, такође, задовољни и не беже од улоге фаворита.

"Можемо да будемо задовољни групом добијеном на жребу. Очекивали смо једног јаког противника и ето дошла је Хрватска... Јесмо велики ривали са њима... Прво се састајемо са Француском, полако идемо, корак по корак", рекао је Савић новинарима после жреба у Београду.

Ватерполо репрезентација Србије такмичиће се у Групи Б Европског првенства са селекцијама Хрватске, Француске и Малте. Европско првенство ће се одржати од 10. до 23. јануара 2016. године у Београдској арени, а Савић је рекао да термин одржавања такмичења може да утиче на игру његове екипе.

"Првенство се игра усред сезона, па нема много времена за припрему и уигравање. Сигурно је да ће утицати на многе селекције и њихову игру, а могуће је и нашу. Зна се да Србија увек иде на висок пласман... Европско првенство ће да буде степеник ка нашем крајњем циљу (Олимпијским играма у Рију), али с обзиром на то да играмо на домаћем терену, пред домаћом публиком, са неке стране ћемо сами себи да направимо притисак", казао је Савић. Он је оценио да ће предстојеће Првенство Европе бити изузетно и да међу репрезентацијама влада "велика конкуренција" за највиши пласман.

"Занимљиво је да ће четири јаке репрезентације, међу којима су Италија, Шпанија, Црна Гора и Мађарска, које се нису квалификовале на Игре у Рију, конкурисати за једно од три места и пласман. Са овог првенства ће ићи једна селекција, а из квалфикације две. Сигурно је да имају много мотива", казао је Савић.

Репрезентативац Душко Пијетловић, који је био учесник жреба, рекао је да је Србија имала среће приликом извлачења група.

"Није толико лоше. У тренутку сам помислио да је моја рука лоше среће, али није то толико лоше, јер се нећемо састати са Хрватском до полуфинала. Нећемо моћи да имамо најјачег противника у четвртфиналу... Имали смо и мало среће. Свака екипа је за респект, морамо добро да се спремимо... Није уопште лоше", рекао је Пијетловић.

Ватерполиста Филип Филиповић рекао је да Србија фаворит на предстојећем Европском првенству и да не би требало да се прибојава било ког ривала.

"Боље није могло заиста. Жао ми је што остале репрезентације нису имале среће на жребу. Сваком мечу треба да приђемо као фаворити, јер играмо пред домаћом публиком, на нашем терену, а и то је реалност. Покушаћемо да се аклиматизујемо раније од свих екипа на услове у Београдској арени, јер нас очекује спектакл", рекао је Филиповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво