Жреб за ЕП у ватерполу, Србија у групи са Хрватском

Европско првенство у ватерполу почиње 10. јануара 2016. године у Комбанк арени. У Скупштини града одржан је жреб, који је одлучио да "делфини"буду у групи са Хрватском Француском и Малтом. Женска селекција Србије налази се у групи са Хрватском, Италијом, Француском, Немачком и Шпанијом.

Европско првенство у ватерполу одржаће се од 10. до 23. јануара у Комбанк арени. На свечаности у Скупштини града жребом су одређене групе. Жреб је био полудиригован. Прво су извућене групе, а потом и позиције у групи, које ће одредити када ће се састати одређене селекције у групној фази.

Мушки турнир има четири групе:

Група А: Црна Гора, Шпанија, Холандија, Словачка

Група Б: Француска, Хрватска, Малта, Србија

Група Ц: Немачка, Грузија, Италија, Румунија

Група Д: Мађарска, Русија, Грчка, Турска

Женски турнир има две групе:

Група А: Португал, Русија, Холандија, Мађарска, Турска, Грчка 

Група Б: Хрватска, Србија, Италија, Француска, Немачка, Шпанија

Свечаности у Скупштини града присуствовали су бројне званице из политичког и спортског живота Србије, челници Европске пливачке федерације (ЛЕН), председник Паоло Барели, председник Техничког комитета Ђани Лонци и спортски и маркетинг менаџер Марко Бири.

"Тешко је замислите боље место за органзиацију Првенства Европе од Србије, оно шта су ваши златни момци освојили је невероватно, пет титула на највећим турнирима у последње две године је велики успех за који је тешко наћи речи. Нека ово првенство буде својеврстан фестивал и сјајна прославал ватерпола", рекао је Барели.

Он је захвалио Влади Србије, градским властима и Ватерполо савезу Србије на напорима које су уложили како би Београд спремно дочекао Шампионат.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је поносан јер ће српска престоница бити домаћин ЕП.

"Ватерполо је спорт са дугом традицијом и најтрофејнији спорт у Србији. Ватерполо је велики бренд и желимо да искористимо ову прилику да Београд промовишемо као правог домаћин. Добро дошли у Београд, град у којем се игра најбољи ватерполо", рекао је Мали.

Имамо част да следеће године поново, после 10 година, будемо домаћини Европског првенства, које ће бити највеће европско такмичење у ватерполу икад одржано, јер ће се за титулу најбоље репрезентације Старог континента борити ватерполисти из 16 земаља у мушкој и 12 земаља у женској конкуренцији, казао је градоначелник.

Он је напоменуо да је репрезентација Србије на претходна два такмичења у Ајдховену и Будимпешти била првак Европе и да се следеће године указује прилика да на домаћем терену трећи пут заредом освоји титулу Европског шампиона.

"Како је ватерполо један од највећих брендова наше земље, наш план је да организацијом овог првенства афирмишемо Београд као град спорта и љубитеља спортова. Изузетно нам је важно да такмичење у квалитету организације надмаши сва претходна којима смо били домаћини. Зато желим да захвалим свим радницима и волонтерима који већ месецима дају свој допринос, како бисмо 10. јануар дочекали спремни и поносни", истакао је Мали.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се