Читај ми!

Јуниори Србије прваци света у ватерполу

Јуниорска ватерполо репрезентација Србије је првак света. Наши млади ватерполисти у финалу Светског првенства у Казахстану победили су Италију са 13:12 и тако освојили злато. Суботић и Добожанов најбољи на СП.

Изабраници селектора Владимира Вујасиновића успели су да после велике борбе надиграју италијанске ватерполисте и оките се најсјајнијим одличјем.

Два одлична тима борила су се до последњег секунда. Србија је одлично почела, повела са 2:0,па са 4:1 и чинило се да ће се све одвијати по Вујасиновићевим жељама. Србија је три разлике чувала до финиша друге четвртине када је 22 секунде пре великог одмора тим Фернанда Пешија смањио на 7:5. У трећем делу после 95 секунди италијански селектор је искључен.

На сцени је био Равина који је са три узастопна гола донео Италији прво изједначење 8:8. После тога Италија је преокренула на 10:9, да би Србија нашла снаге да се поново врати у игру и поведе са 11:10, па 12:11 пред последњу четвртиу.

Ту дуго није било голова. Средином четвртине Еспозито је успео још једном да изједначи, да би одлични Гогов са осам метара донео победу Србију, пошто је Добожанов у последњем нападу Италије одбранио ударац Еспозита.

По пет голова за Србију постигли су Драшко Гогов и Гаврил Суботић, два гола дао је Иван Гвоздановић, а стрелац једног био је Матеја Арсановић.

Бронзану медаљу освојила је Мађарска, победом над Грчком резултатом 13:12.

Суботић и Добожанов најбољи на СП 

Гаврил Суботић и голман Лазар Добожанов проглашени су за најбољег играча и чувара мреже на шампионату света у Алматију.

Суботић је у финалном мечу постигао пет голова, док је Добожанов сјајно одбранио левом руком последњи шут Еспозита на гол, који је могао да уведе утакмицу у продужетке. 

 

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара