Читај ми!

Хрватски тандем у крагујевачком Радничком

Ватерполо клуб Раднички из Крагујевца наставио је да појачава редове за нову сезону, довођењем двојице хрватских играча, Нина Блажевића и Марка Мартинића.

Двадесеттрогодишњи Блажевић поникао је у Југу из Дубровника, са којим је освојио хрватску дуплу круну. У прошлој сезони носио је капицу кикиндског ЖАК-а.

"Раднички сам првенствено одабрао због Регионалне лиге и Лиге шампиона, јер су то одличне прилике за напредак и доказивање. Немамо неки императив, али очекујем доста победа. Надам се да ћемо у домаћем шампионату играти финале са Партизаном и даћемо све од себе да то учинимо, рекао је Блажевић.

Две године старији Загрепчанин, Марко Мартинић, прошао је млађе селекције Хрватске са којима је освојио неколико медаља, укључујући и злато на Европском првенству 2009. године, а био је  и капитен. У сениорској конкуренцији наступао је за Македонију на Олимпијским играма у Лондону и на осам утакмица постигао девет голова. Поникао је у загребачкој Младости, у којој је провео већи део каријере и освојио Првенство Хрватске као шеснаестогодишњак. У међувремену, имао је две одличне сезоне на позајмици у Медвешћаку. У Крагујевац стиже из италијанског Квинта.

"Долазак у клуб какав је Раднички за мене је велики изазов, поготово што се у Србији, уз Хрватску, свакако игра најјачи ватерполо. Екипа је млада, али с обзиром на распоред утакмица, мислим да имамо времена да се припремимо и не сумњам да ћемо бити спремни. Ради се максимално, што је најбитније, а резултати ће доћи сами по себи. Покушаћемо да играмо што боље и освојимо неки трофеј", рекао је Мартинић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара