Читај ми!

ФИНА: Рађен два пута био позитиван на кокаин

Међународна федерација пливачких спортова саопштила је да је Николи Рађену изрекла оштру казну зато што је два пута био позитиван на кокаин.

Међународна федерација пливачких спортова (ФИНА) објавила је да је српски ватерполиста Никола Рађен два пута био позитиван на кокаин, образлажући одлуку о његовој суспензији на четири године.

Провизорна суспензија 30-годишњем Рађену изречена је у мају након што је пао на допинг тесту после утакмице између Србије и Шпаније 17. фебруара у Мадриду, а ФИНА је открила да је српски ватерполиста био позитиван на кокаин и после тестирања 15. априла, што је и утицало да му у понедељак буде изречена коначна четворогодишња забрана бављења спортом.

Раније данас Рађен је на Твитеру написао да није очекивао тако оштру казну претпостављајући да ће његова спортска репутација и активности након анализе теста уверити челнике ФИНА да је свестан грешке и да чини све колико је у његовој моћи да ту грешку исправи.

"Комисија за допинг ФИНА може само да охрабри спортисту да на сваки могући начин информише младе и искусне спортисте о предностима чистог спорта и здравим и одговорним навикама да би избегли кршење антидопинг правила. Међутим, то Комисији не даје могућност смањења казне која следи по правилима, пошто у прописима јасно стоји у каквим околностима то може да буде учињено", саопштила је ФИНА на свом сајту.

Жалбу на одлуку о суспензији Рађен може да поднесе у року од три недеље међународном Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара