Читај ми!

Председник и премијер са златним ватерполистима

Шампионе света у ватерполу, репрезентацију Србије, свечано су примили председник Томислав Николић и премијер Александар Вучић, који су им честитали на освајању златне медаље у Казању. Премијер је златним ватерполистима обећао да ће држава сва дуговања према њима и Ватерполо савезу измирити у наредна два месеца.

Николић је нагласио да су ватерполисти својим успехом дигли Србију на ноге толико да се бојао да не дође до потреса, јер је "све поскакивало и певало".

Председник се у свом говору осврнуо и на извештавање Хрватске радио-телевизије, која није емитовала доделу медеља, нагласивши да Србија никада не би прекинула пренос да су њени репрезентативци освојили сребрну медаљу.

"Онај ко не разуме да спортисти могу да победе и изгубе, да је и сребрна медаља успех, тај не разуме суштину постојања једне нације", рекао је Николић. Истакао је да су хрватски ватерполисти изванредни, али да су их, и поред тога, српски ватерполосити са лакоћом победили.

Николић је пожелео ватерполистима да освоје злато и на предстојећем Европском првенству које се наредне године одржава у Београду, али и на Олимпијским играма у Рију.

"Надам се да ћете злато узети и у Рију, које нико пре вас није успео да освоји", рекао је Николић.

Премијер Србије Александар Вучић обећао је ватерполистима да ће држава према њима и према Ватерполо савезу у најкраћем могућем року измирити све обавезе.

"За ово што сте сада урадили биће вам исплаћено веома брзо, за два месеца мислим да можемо све да завршимо", рекао је Вучић.

Премијер је напоменуо да је за предстојеће Европско првенство држава обезбедила милион евра и да недостаје још 1,1 милион који ће, према његовим речима, бити обезбеђен.

Вучић је рекао и да ће држава купити два монтажна базена, који ће после првенства бити пребачени у Врњачку бању, где треба да буде центар окупљања будућих шампиона.

"Донели сте земљи огромну радост и задовољство, поносни смо на вас", рекао је Вучић и позвао грађане да се окупе вечерас у 20 сати и дочекају ватерполисте испред Дома Народне скупштине у Београду.

"Сигурно неће бити толико људи колико сте нам радости донели синоћ", додао је премијер.

Капитен ватерполо репрезентације Живко Гоцић захвалио је премијеру и председнику на лепим речима и поручио да ће и будућности са поносом представљати Србију. Репрезентативци су председнику и премијеру поклонили две лопте и ватерполо капице.

Свечаности у згради Председништва присуствовали су и министар спорта Вања Удовичић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара