Читај ми!

Савић: Остварили смо зацртане циљеве

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас у Београду да су његови изабраници пре свега захваљујући сјајној атмосфери у тиму успели да дођу до великог успеха и освоје титулу првака света.

Златне српске ватерполисте на аеродрому "Никола Тесла" дочекао је водени лук, свечани поздрав који се у ваздухопловству користи у изузетним приликама, када се указује највиша почаст.

"Захваљујем играчима, стручном штабу и националном савезу. Сви су одрадили своје улоге, имали смо зацртане циљеве које смо остварили. Отишли смо без притиска на шампионат, али са жељом за медаљом, па је зато ово још већи успех. Мислим да смо се попели и на кров света и на "на главу" свима у свету ватерпола. Ови момци су невероватан колектив, имају сјајну атмосферу и из сваке ситуације успеју да извуку максимум", казао је Савић на конференцији за медије.

Капитен репрезентације Живко Гоцић још једном је поновио да је част бити капитен овог тима и да је остварен велики успех.

"Хвала вам на дочеку и драго ми је што вас видим у оволиком броју. Утисци се још нису слегли. Примарни циљ био је пласман на Олимпијске игре, који смо изборили раније освајањем Светске лиге, али успели смо да се и са првенства света вратимо са златном медаљом. Све златне медаље које смо освајали огроман су успех, као и сви успеси наших спортиста овог лета. Ово је шлаг на торти. Дугујемо велику захвалност целом Савезу, селектору Савићу. Још једном понављам, велика је част бити капитен овог тима" закључио је Гоцић.

Најбољи актер финала и МВП првенства у Казању, Андрија Прлаиновић, рекао је да је екипа
имала сјајну повезаност и енергију и да је то главни разлог великог успеха.

"Хвала на дивном дочеку. Срећни смо што се враћамо с најсјајнијим одличјем. Било је сјајно бити део овог колектива. Никада се није склопила оваква повезаност и хомогеност тима. Предосећао сам да ћемо после Светске лиге одиграти добро и у Казању и освојити злато", рекао је Прлаиновић, додајући да је на шампионату било одличних екипа.

"Подизали смо форму из утакмице у утакмицу и деловали смо све боље, па је вера расла. Видео сам да је екипа дошла до нивоа у којем није могла да изгуби. Полуфинале и финале показали су да наш тим може да испуни сва очекивања. Захваљујем још једном целој екипи што је учинила поносном нашу земљу, као и свим људима из Савеза. Није било лако после Барселоне подићи се и освојити ово злато, али када направимо ретроспективу, Србија је последњих година освојила све што се могло освојити", закључио је Прлаиновић.

Генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан навео је да "не можемо а да не будемо поносни на овај дан".

"Када смо кретали у Казањ рекао сам да овај тим може да освоји медаљу. Хвала целој Влади, премијеру Вучићу и министру Удовичићу. Хвала свима на подршци и честитке целој репрезентацији на сјајном успеху", рекао је Маријан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара