Читај ми!

Златни „делфини“ испред Скупштине Србије!

Светски шампиони, ватерполисти Србије, слетели су у Београд. Водени лук и свечаност на Аеродрому "Никола Тесла" само су увертира пред њихово појављивање пред грађанима Србије. Председник Србије Томислав Николић примио је, заједно са премијером Александром Вучићем, ватерполисте у згради председништва. Због радова на традиционалном месту дочека, Градској скупштини, дочек златних „делфина“ биће организован испред Скупштине Србије у 20 часова.

Ватерполо репрезентација Србије допутовала је у Београд, после освајања титуле првака света на првенству у Казању. Дочекана је највишом почашћу у ваздухопловству. По слетању на Аеродром "Никола Тесла", авион који превози ватерполо репрезентацију дочекан је свечаним поздравом и воденим луком, који се користи у изузетним приликама.

Светске шампионе дочекало је и неколико стотина навијача повицима: "Шампиони!", а први је пред окупљени народ изашао најмлађи члан државног тима, 18-годишњи Никола Јакшић, који је, по традицији, и носио освојени трофеј. 

Председник Србије Томислав Николић примио је, заједно са премијером Александром Вучићем, златне ватерполисте Србије.

Пријему су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Синиша Мали и представници Ватерполо савеза Србије.

Нову медаљу, овог пута светску златну, ватерполо репрезетација Србије изнеће пред грађане у 20 часова испред Скупштине Србије. Свечани програм почиње у 19.00. Традиционално место прославе медаља наших спортиста овог пута је замењено због радова испред градског парламента.

Репрезентација Србије је у финалу Светског првенства савладала Хрватску са 11:4. Након тријумфа, уследиле су бројне честитке, а данас је своју упутио и предсеник Србије Томислав Николић. У чeститки сe нaвoди:

"Срцa су нaм испуњeнa пoнoсoм дoк изгoвaрaмo 'Србиja je првaк свeтa'. Ви стe нaши злaтни дeлфини. Пoкaзaли стe кaкo сe бoри и кaкo сe пoбeђуje. Честитам вам на величанственој победи. На најбољи начин представљате Србију, земљу храбрих и племенитих људи, земљу победника. Дела су јача од речи, а ви сте овим делом дали значење најузвишенијим речима".

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара