Читај ми!

Филиповић: Хладне главе и стрпљиво на Италијане

Српски ватерполиста Филип Филиповић, званично најбољи играч на планети, сматра да ће против Италије у полуфиналу првенства света одлучивати ментална снага и хладна глава. Меч Србије и Италије на програму је у четвртак од 21.00 уз пренос на нашем Првом програму.

"Знамо да нас чекају све могуће ствари на које треба да останемо имуни. Ово је шампионска екипа која зна да игра и тако хоћемо да се понашамо до краја", рекао је Филиповић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Србија се последњи пут састала са Италијом на шампионату света 2011. у Шангају, у финалу, када је поражена после продужетака, уз разочарање суђењем, да би још један пораз претрпела у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону. Филиповић је нагласио да зна какво издање припремају Италијани.

"Свакако морамо да искористимо што немају леворуког играча у екипи. Покретљиви су, доста стрпљивији у нападу, чекају играца више. У томе су добри. Морамо да будемо беспрекорни, да хладном главом прво победимо себе. Овде не одлучује само квалитет, већ и низ других околности. Ми смо урадили корак више у односу на Барселону. Било би глупо да два пута паднемо на исти начин. Идемо даље", поручио је Филиповић.

Сава Ранђеловић је указао на опасност од тројице италијанских играча.

"То су центар Икарди, па Ђордети и Фиљоли. Притисак је на њиховој страни јер им победа доноси олимпијску визу. Ми смо растерећени, али хоћемо да дамо све од себе и уђемо у финале", рекао је Ранђеловић.

Центри Слободан Никић и Душко Пијетловић су са девет голова најефикаснији играчи Србије на турниру.

"Судије толеришу грубости и на то морамо да будемо имуни. Било би добро да ефикасно отворимо утакмицу и стекнемо предност. Пијетловић и ја ћемо морати да се боримо за добре позиције како бисмо омогућили нашим одличним шутерима да дођу од изражаја. Није ми јасно због чега, али сам задовољан што леворуки Гало није у њиховом тиму", рекао је Никић.

Милош Ћук је у полуфиналу очекивао Мађарску, али сматра да посао сада није лакши.

"Знамо како ће да играју, оштро, са провокацијама како би нам скренули мисли са догађања у базену. Играмо све боље, мирни смо у тренуцима када се утакмица решава и верујем у победу", рекао је Ћук.

Први асистент селектора Дејана Савића, Урош Стевановић, истакао је да у меч треба ући мирно, без панике.

"Само мирно, без панике, шта год да се догађа у базену. Ова екипа има менталну снагу и верујем да може да одигра без притиска. Ако будемо играли нашу игру, нема нам равних", поручио је Стевановић.

Полуфинале између Србије и Италије игра се у четвртак од 21 сат уз пренос на нашем Првом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво