Читај ми!

Најјачи када је најпотребније, "делфини" савладали Аустралију

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Казању Аустралију са 10:9 у веома узбудљивој утакмици 3. кола Д групе првенства света. "Делфини" у четвртини финала, у уторак, играју против победника вечерашњег дуела САД–Италија.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се директно у четвртфинале Светског првенства у Казању, пошто је у утакмици последњег трећег кола Групе Д победила Аустралију са 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).

У екипи Србије по два гола постигли су Филип Филиповић, Стефан Митровић и Милан Алексић. По један гол постигли су Слободан Никић, Милош Ћук, Душко Пијетловић и Живко Гоцић.

Најефикаснији у екипи Аустралије био је Арон Јангер са три гола, а два гола додао је Џоел Свифт.

Аустралија је на почетку повела, али је српски тим головима Никића, Ћука и Пијетловића преокренуо на 3:1. Након тога играло се гол за гол, а у другој четвртини екипе су играле добре одбране, па је постигнуто само три гола.

Српски ватерполисти су на почетку треће четвртине повели са 6:4 голом Митровића, али је Аустралија након тога, предвођена Јангером, направила серију 4:0 и преокренула на 8:6 и у последњу деоницу ушла је са два гола предности.

Србија је у четвртој четвртини поправила игру у нападу и прво је изједначила на 8:8 головима Алексића и Митровића, а затим обезбедила победу преко Гоцића и Филиповића.

Овако је протекао меч у Казању: 

12.15 - Крај веома узбудљивог меча, Србија је савладала Аустралију 10:9. 

12.00 - Аустралија је преокренула резултат и пред почетак последње деонице води са 8:6. 

11.40 - На полувремену, Србија има предност – 5:4. 

11.20 - На крају прве четвртине, Србија води са 3:2. 

11.10 - Почео је меч у Казању. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се