Читај ми!

Шутерски тренинг "делфина", Србија - Јапан 19:9

Друго коло Светског првенства у Казању показало се да је било само лаган тренинг за српске ватерполисте, који су колеге из Јапана савладали резултатом 19:9.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Казању селекцију Јапана са 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), у утакмици 2. кола Д групе првенства света.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Слободан Никић са шест голова, Душко Пијетловић је дао четири, Андрија Прлаиновић три, Стефан Митровић је два пута био стрелац, док су по један гол дали Никола Јакшић, Душан Мандић, Милош Чук и Сава Ранђеловић. У Јапану су најбољи били Кођи Такеј и Кеиго Окава са по три гола.

Изабраници Дејана Савића су опуштено ушли у меч, па у првој четвртини нису успели да искористе ни ситуацију када је голман Јапана Кацуки Танамура зарадио искључење. Јапан је први повео на утакмици преко Кођија Такеија са 1:0, да би Србија головима Никића и Прлаиновића до краја прве деонице, ипак, преокренула резултат на 2:1.

За разлику од прве, ватерполисти Србије су другу четвртину сјајно отворили, па су врло брзо, добром одбраном и још бољим нападом, стигли до предности од 6:1. До краја тог дела игре виђена су по два гола на обе стране, тако да се на велики одмор отишло са 8:2.

Србија је отпор Јапана сломила у другој четвртини и решила питање победника на овом мечу, а до краја утакмице је без проблема сачувала предност.

У последњем, 3. колу Србија се у петак од 11.10 састаје са Аустралијом, која је раније данас против Црне Горе одиграла нерешено 5:5 (0:2, 1:1, 1:1, 3:1).

Србија је сада на првом месту у групи са четири бода, Аустралија има бод мање, Црна Гора један бод, док је Јапан без бодова.

Овако је протекао меч: 

17.40 – Крај меча, Србија је победила са 19:9. 

17.05 – Почела је трећа четвртина. 

16.58 – Полако ствари већ долазе на своје место, Србија на полувремену води са 8:3.

Велику предност имају наши центри над јапанским бековима, па не чуди што је Слободан Никић најефикаснији на мечу са три гола.

16.42 – Неочекивано мали број голова у првој четвртини, Србија води са 2:1.

Јапанци су се показали као неугодан ривал у првој четвртини, али "делфини" воде и нема сумње да ће у наставку њихов квалитет доћи до изражаја.

16.30 – Почео меч у Казању између Србије и Јапана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се