Читај ми!

Савић: На старту тешко за оба тима

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оценио је после победе над Црном Гором да је на старту првенства света у Казању било тешко за оба тима. Србија је славила резултатом 11:8, у првом колу Д групе.

"Почетак је добар, мада је на старту било тешко на обе стране. Наша одбрана је солидно функционисала, сигурно је да смо головима из игре успевали да се одвојимо. Црна Гора је имала последњи трзај када је стигла на минус један, али смо се са два брза гола одвојили и привели утакмицу крају", изјавио је Савић после утакмице.

Двоструки стрелац Милан Алексић био је задовољан игром екипе на отварању шампионата.

"Рекли смо да је важна победа, али не треба правити еуфорију. Можемо још боље и очекујем да ће тако бити у наставку такмичења", казао је Алексић, а с њим се сложио и искусни Андрија Прлаиновић.

"Добро смо играли, показали доста позитивних ствари, иако је било мало грча на почетку утакмице. Одбраном смо их натерали да шутирају из тешких позиција. Гојко је добио на сигурности и после смо се одвојили. Услови за игру су сјајни и уживање је играти у овом базену, истакао је Прлаиновић, док је капитен Живко Гоћ навео да је најважнија победа против одличног тима какав је Црна Гора.

"Ништа није одлучено и тако бих размисљао и да смо изгубили. Играли смо добро, али моžемо још боље. И у наредна два меча морамо да будемо максимално озбиљни како бисмо обезбедили прво место у групи", поручио је Гоцић.

Филип Филиповић, који је три пута погодио противничку мрежу, честитао је саиграчима на приказаној игри и важној победи.

"Честитам екипи, Гојко Пијетловић је био сигуран на голу, одбрана како треба, мада је било неколико јефтиних голова. У нападу нисмо све реализовали, али је најважније да смо победили уз квалитетну игру", закључио је Филиповић.

Црногорски селектор Ранко Поповић признао је да је славио бољи и квалитетнији тим.

"Србија је боља екипа. Ми нисмо одустајали и нисам незадовољан. Укратко, победио је бољи тим", рекао је Поповић.

Наредну утакмицу српски ватерполисти играју у среду од 16.30 сати против Јапана.

Србија је у Казањ стигла као прва репрезентација која је, уз домаћина Бразил, обезбедила учешће на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара