Читај ми!

"Ватерполо клубови и Град морају сами да нађу решење"

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да два најтрофејнија ватерполо клуба у Србији, Партизан и Црвена звезда, морају сами да пронађу решење за финансирање термина за тренинге и утакмице.

Партизан и Црвена звезда упутили су апел Граду да им омогући бесплатне термине за тренинге како би опстали и наставили да стварају играче за репрезентацију, а подршку су добили и од председника Ватерполо савеза Србије Милорада Кривокапића.

"Секретар за спорт и омладину Београда Славко Гак је изнео податке колико Град помаже клубове, а ја могу да кажем каква је ситуација на републичком нивоу. Немамо кашњења према ватерполистима и савезима. Први пут Влада је измирила све обавезе које је имала према спортистима. Знам и сам када сам играо колико се дуговало играчима, са поносом могу да кажем да то сад није случај", рекао је Удовичић новинарима после отварања првог Конгреса о превенцији допинга у спорту.

Он је додао да проблем тешке финансијске ситуације у српском ватерполу датира одавно.

"Ватерполо је наш најуспешнији спорт, спорт који нас је толико пута обрадовао, намамио осмехе, не само у земљи већ и ван граница Србије. Проблем ватерпола није горући сада, он датира из времена када сам учествовао за национални тим. Сви наши клубови су у тешкој финансијској ситуацији, не само ватерполо", рекао је Удовичић.

Министар је поручио да у Србији постоји 12.000 клубова, што је двоструко више у односу на остале земље.

"Тендеција јесте ширење базе, да што више деце окупимо да се баве спортом, али и да им омогућимо квалитетнији рад. Место функционера није привилегија, већ обавеза. Људи који воде клубове и савезе морају да схвате да су прихаватили велику одгворност због свих резултата који су у прошлости преузети", поручио је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се