Читај ми!

Партизан и Звезда моле Град за помоћ

Ватерполо клубови Партизан и Црвена звезда, уз Ватерполо савез Србије, моле Град Београд да им помогне око термина за тренинг, пошто су трошкови закупа у главном граду (за разлику од осталих) енормно велики.

Председници Ватерполо савеза Србије (ВСС), Партизана и Црвене звезде апеловали су на Град Београд да им помогне око термина на базенима, како би ти клубови "преживели" и имали "основне услове за рад".

Председник ВСС-а Милорад Кривокапић рекао је да најтрофејнији клубови Србије не могу да преживе без помоћи, као и да су највећи издаци закупи термина спортских објеката у власништву града, који су, како је навео, у осталим градовима Србије и региона бесплатни или врло јефтини.

"Организовали смо ову конференцију са једним циљем, а то је молба и вапај Граду Београду за помоћ нашим најтрофејнијим клубовима, Партизану и Звезди, који се боре, а не могу да се изборе да преживе. Морамо да молимо Град за помоћ да бисмо их спасли. Они играју само са децом, комплетна репрезентација нам је у иностранству... Овакав проблем имамо само у Београду, остале локалне самоуправе дају термине за тренинге бесплатно. У Београду није тако, трошкови закупа су енормно велики", рекао је Кривокапић.

Он је објаснио да и Партизан и Звезда заслужују специјалну пажњу и да зато треба да им се обезбеди да могу да преживе. Он је навео примере држава у региону, где клубови имају шест сати дневно бесплатно за тренинге, а поједине локалне самоуправе покривају плате тренера.

"Тражимо да се нешто макар приближно примени у Београду, јер ако се у Београду не рађају таленти, где ће се рађати? Наше селекције су у низу освојиле шест златних медаља и ако Партизан и Звезда остану без термина, ко ће нам одвајати децу са улица? Ватерполо је мала и скромна фамилија која је нацију навикла на највеће успехе. У последње време само на златне медаље. Скромни смо и нико од нас се није наљутио што ватерполисти (после освајања Светске лиге и пласмана на ОИ у Рио) нису били заједно на балкону са кошаркашицама", рекао је Кривокапић.

Председник Партизана Александар Шоштар подсетио да је клуб у тешкој ситуацији последњих шест-седам година и рекао је да тренутни дуг износи између 700 и 800 хиљада евра.

"Партизан има на располагању Бањицу, али није власник јер је у току судски спор и зато Партизан не добија ништа од Града. Град Звезди покрива 25 одсто плаћања термина, а ми не добијамо ни то. Све би било лакше да у пракси имамо на располагању Бањицу, јер је базен под спором. Од 1. јануара ове године до сада нисмо добили ништа од града, а за термине другим клубовима на Бањици издвојено је милион и по динара", рекао је Шоштар.

Председник црно-белих навео је да су трошкови клуба много већи од прихода и да клуб има обавезу да одржава базен.

"Ми смо постали прваци Србије, а просек година првог тима је 19. Следеће сезоне ће играти још млађи тим. Не могу да замислим ситуацију да престанемо да се такмичимо", рекао је Шоштар.

Председник Звезде Виктор Јеленић изнео је неке податке о расходима клубова.

"Термин на '25. мају' кошта 13.400 динара. Јефтиније би нам било да купимо месечне карте ватерполистима, па да иду са грађанством него да се закупљује термин. Прошле сезоне смо имали на располагању пола базена и први тим се тако припремао за Лигу шампиона, а у другој половини грађани", рекао је Јеленић.

"Од јануара 2010. године до данас, Звезди је фактурисано 55 милиона динара за термине и утакмице у Београду. Свуда у региону и Србији ти термини су бесплатни или се минимално плаћају и да смо било где друго играли, не бисмо имали ни динара дуга. Тренутно дугујемо 30 милиона динара и избачени смо са базена", рекао је Јеленић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се