Читај ми!

Јеленић: Дугујемо 30 милиона динара

Председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић рекао је да укупни дуг црвено-белих износи 30 милиона динара и додао да играчи, као и млађе категорије немају где да тренирају.

Јеленић је истакао да Црвена звезда сва своја финансијска средства уплаћује Спортским центрима Милан Гале Мушкатировић и "11. април", те да зато нема да исплаћује играче.

Јеленић је навео и да Спортски центри Милан Гале Мушкатировић и "11. април" "клубу који постиже врхунске резултате" наплаћује термине за тренинге као да су приватна фирма.

"Желимо да известимо јавност о дешавањима у клубу, а не да плачемо и кукамо над нашом судбином. Избачени смо са Дорћола и већ смо око 23 дана у блокади због пуштених меница које су пустили СЦ Милан Гале Мушкатировић и '11. април', с тим што смо ми већ успели да исплатимо дуговања према центру на Дорћолу", рекао је Јеленић новинарима у Београду.

Он је истакао да је укупни дуг Звезде око 30 милиона динара.

Јеленић је навео да је у протеклих шест месеци СЦ Милан Гале Мушкатировић из Звездиних средстава уплаћено 5.600.000 динара, а "11. априлу" 2.300.000 само за коришћење базена.

"До сада је уплаћен на Дорћолу од Звездиних средстава 5.600.000, два квартала 1.760.000 - 7.400000, плус 2.300.000 на '11. април' па ви видите само за базене, за два базена које смо користили", каже Јеленић.

Ватерполо клуб Црвена звезда како би постао независан од било ког спортског центра у јануару је на отвореном базену на Дорћолу подигао балон из приватних средстава, али су услови и цена и после тога остали исти.

"Ми само тражимо место да тренирамо, да имамо нормалне услове, где деца могу да се развијају, а и да први тим тенира на нивоу. Никоме не сметамо, не заузимамо јавна предузећа, већ смо приватним средствима подигли балон и од тога нисмо правили спректакл и звали некога да отвара, као што је у Србији случај.... Како да се све то тумачи? Да ли је то удар на Звезду? Јел неко жели да нас доведе у ситуацију као пре осам, девет година када су нас затворили?", рекао је Јеленић.

Он је напоменуо да клуб не бежи од дуговања и посебно се захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на подршци.

"Борићемо се... И желим реткима да се захвалим који подржавају Црвену звезду у овим тренуцима, а посебно премијеру Александру Вучићу, човеку који зна да поштује и цени праве вредности", рекао је он.

Јеленић је рекао да је ватепроло, а посебно репрезнтативни, донео много радости нацији последњих година, међутим, уколико се настави без олакшица према клубовима, према његовим речима, могли би резултати да изостану, јер национални тим неће имати базу играча.

Он је рекао да председници клубова више личе на просјаке, него на функционере и додао да би најбоље било да се клубови приватизују, али да би нови власници требало да имају олакшице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се