Читај ми!

Нема опуштања, ватерполисти желе медаљу на Светском првенству

Српски ватерполисти који су одбранили титулу у Светској лиги у Бергаму допутовали су у Београд. Селектор Савић и његова екипа немају много времена за одмор, пошто се спремају за Светско првенство.

Ватерполисти Србије су после новог успеха у Светској лиги допутовали у Београд и најавили напад на медаљу на Светском првенству, које ће од 27. јула до 8. августа бити одржано у Казању.

Српски ватерполисти су у недељу победили Хрватску са 9:6, а тријумфом у Бергаму обезбедили су директан пласман на Олимпијске игре у Рио да Жанеиру следеће године.

"Најважнија ствар је остварена и то је циљ који је постављен на почетку сезоне. Одбранили смо Светску лигу и обезбедили визу за Рио. Следи Светско првенство, спремићемо се максимално. Надамо се наставку успешне серије", рекао је селектор Дејан Савић.

Он је додао да је читава атмосфера на турниру у Бергаму била изузетно напета због визе за Игре у Рију.

"Улог је био велики. Не бих коментарисао критике других екипа, јер сви гледају како да нас победе. Турнир су обележиле повреде и болести, али издржали смо. Дизали смо се из утакмице у утакмицу. Предстоји нам још једно велико такмичење, а традиција нас опомиње да нема опуштање", поручио је Савић.

Капитен Живко Гоцић честитао је нацији на спортским успесима који су остварени у последње време.

"Србија би требало да буде поносна и срећна. Лепо је из првог покушаја остварити све зацртане циљеве. Нећемо улазити у еуфорију, од четвртка почињу припреме за Светско првенство", рекао је Гоцић.

За најбољег играча финалног турнира проглашен је Душан Мандић.

"Велики успех, циљ је остварен. Признање је могао да добије било ко, јер ово је успех целог тима. Хвала саиграчима и целој екипи", истакао је Мандић.

Дебитант у националном тиму и најмлађи члан "делфина" Никола Јакшић захвалио се на подршци и рекао да се нада да је то само један од многих трофеја које ће освојити са репрезентацијом.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић нагласио је да очекује подршку "људи на одговорним функцијама" пред почетак СП.

"Ови момци су заслужили сваку похвалу, било је ово тешко такмичење. Надам се да ћемо наставити са успесима и очекујем да држава помогне клубовима и савезу. Морамо да ширимо базу, да радимо, тако да играчима обезбедимо неопходне услове, које имају и остале репрезентације", рекао је Кривокапић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се