Савић: Испунили смо циљ

Селектор Дејан Савић честитао је својим момцима победу над Хрватском и пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Ватерполисти пресрећни због испуњене олимпијске норме, али се окрећу Светском првенству у Казању.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић честитао је својим момцима освајање Светске лиге, али и кошаркашицама, које су у финалу првенства Европе у Будимпешти победиле селекцију Француске са 76:68.

Тријумфом у Бергаму и Будимпешти обе екипе избориле су директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

"Честитам екипи и кошаркашицама. Знали смо који нам је циљ, нисмо обраћали пажњу на проблеме. Утакмица је достојна финала. Хрватска је играла одлично и реч је о екипама које су највише показале. Одморићемо се до 2. јула а онда припреме за Казањ", рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Капитен Живко Гоцић сматра да је екипа Србије показала снагу.

"Ова екипа је показала шта може. Нисмо размишљали о поразу ни када је ривал имао и игру и резултат. Знали смо да ће напад да проради. Пресрећан сам јер смо обезбедили Рио и то је најважније", рекао је Гоцић.

Филип Филипович каже да се екипа сада окреће Светском првенству, које ће од 24. јула до 9. августа бити одржано у Казању.

"Шта да се каже у оваквим ситуацијама, а да се не понављамо. Ипак специфична победа због свега што нас је пратило. Честитам екипи на злату, на олимпијској норми. Идемо даље", поручио је Филиповић.

За најкориснијег играча завршног турнира Светске лиге проглашен је Душан Мандић.

"Дугујем захвалност саиграчима, јер без њих ни ја не бих играо овако. Велико финале, два одлична тима. Издржали смо нападе Хрвата и успели да се вртимо у игру на сјајан начин", рекао је Мандић.

Бриљантну партију приказао је и центар Душко Пијетловић.

"Знали смо шта нас чека. Хрватска је изванредна екипа, одлично се познајемо. У почетку нас није ишло. Ипак одбраном смо чували шансу за преокрет. Када смо изједначили био сам сигуран у победу", рекао је Пијетловић.

Двоструки срелац у финалу, поред Мандића и Пијетловића, био је Андрија Прлаиновић.

"Било је тешко. Јаких шест утакмица са кадровским проблемима. На крају сам пресрећан због свега, највише због оних који су сматрали да немамо велике шансе. Сада је на реду Казањ", рекао је Прлаиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се