Читај ми!

Србија освојила Светску лигу и пут у Рио

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у финалу Светске лиге Хрватску резултатом 9:6. Тријумфом у Бергаму „делфини“ су обезбедили визу за Олимпијске игре у Бразилу 2016. године. Такође, наши ватерполисти су одбранили титулу освојену прошле године у Дубаију. Најкориснији играч Светске лиге је Душан Мандић.

Ватерполо репрезентација Србије одбранила је титулу у Светској лиги и изборила пласман на Олимпијске игре идуће године у Рио де Жанеиру, пошто је у Бергаму у финалу завршног турнира победила Хрватску са 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1).

Најефикаснији у екипи Србије био је Душко Пијетловић са три гола, док су по два гола постигли Душан Мандић и Андрија Прлаиновић. По један гол постигли су Никола Јакшић и Милош Ћук.

Најефикаснији у екипи Хрватске са по два гола били су Сандро Сукно и Маро Јоковић. Голове су још постигли Анте Вукићевић и Лука Букић.

То је девета титула у Светској лиги за Србију, која је до победе на турниру дошла са свих шест победа.

Екипе нису добро играле у нападу на почетку утакмице, први гол постигла је Хрватска преко Јоковића, два минута и 22 секунде пре краја прве трећине, а изједначио је Мандић и тим резултатом завршена је прва деоница.

Србија је наставила да игра лоше у нападу и у другој четвртини, што је Хрватска искористила и стекла два гола предности. Имали су српски ватерполисти у више наврата прилику да изједначе, али нису искористили шансе. Једини погодак за Србију у тој деоници постигао је Пијетловић.

Ватерполисти Србије су поправили игру у одбрани и нападу у трећој четвртини, али су тек у завршници успели да изједначе. Почетком деонице добро је бранио хрватски голман Јосип Павић и чувао је два гола предности (5:3), али је Србија головима Прлаиновића из петерца и Мандића успела да изједначи и без заостатка уђе у последњу деоницу.

Српски ватерполисти су потпуно надиграли противника у последњој четвртини, први пут су повели на утакмици голом Јакшића за 6:5, а затим су наставили серију погодака до вођства од 8:5, преко Ћука и Прлаиновића.

Сукно је успео да врати два гола заостатка голом из петерца, али то је све што је хрватска екипа успела да уради, а коначан резултат поставио је Пијетловић својим трећим голом на утакмици.

За најкориснијег играча Светске лиге проглашен је српски ватерполиста Душан Мандић, а за најбољег голмана Јосип Павић из Хрватске.

Треће место на завршном турниру освојио је Бразил, који је победио САД после извођења петераца са 24:23.

Ток меча:

21.30 - Крај меча. Србија је савладала Хрватску са 9:6 и освојила Светску лигу. Тријумфом "делфини" обезбедили учешће на Олимпијским играма у Бразилу 2016.

21.16 - Крај треће четвртине. Србија - Хрватска 5:5. Одлична игра наших ватерполиста у овом периоду. Успели су "делфини" да постигну два гола и изједначе резултат. Треба још напоменути да су последњих десетак секунди противници имали два играча више, али су наши успели да се одбране. Следи одлучујући период.

20.56 - Крај друге четвртине, Србија - Хрватска 2:4. Противник брзо постигао два гола. "Делфини" успели да смање предност, али је противник успео до краја полувремена да постигне још један погодак и на паозу оде са предношћу од два гола.

20.38 - Крај прве четвртине, Србија - Хрватска 1:1.Обе екипе успеле су да постигну по један гол. Повела је Хрватска, а наша селекција је успела да изједначи пред крај периода.

20.31 - Обе екипе нервозно ушле у меч. Први гол је пао тек после скоро шест минута игре када је противник искористио контру.

20.24 - Почео је меч.

20.15 - Играчи су крај базена након интонирања химни очекујемо почетак меча. 

20.00 - Због извођења петераца у сусрету за треће место између Бразила и САД, финални меч ће каснити око 25 минута.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се