Ватерполо спектакл на отварању базена у Шапцу

После деценију од затврања, Шабац је поново добио базен. Објекта који је у реконструисан за седам месеци средствима од издавања муниципалних обвезница отворен је пријатељском утакмицом ватеропло репрезентација Србије и Русије. Бројна шабачка публика поздравила је победу наших ватерполиста резултатом 12:11.

Чекали су деценију да би добили базен, а онда су  на отварању добили и ватерполо спектакл, кажу Шапчани. За сусрет две ватерполо силе карте су распродате за сат времена а уместо постојећих 450 места уз монтажне  трибине наше момке бодрило је 1.200 навијача.

"Надамо се да ће ово велелепно здање постати један део система рада Ватерполо савеза Србије. Сигурно да ова утакмица много значи и нама и Русима, јер је у делу припрема нама за Светску лигу, а Русима као домаћинима овогодишњег Светског првенства", каже Дејан Савић, тренер ватерполо репрезентације Србије.

Да поздраве освајаче бројних медаља, али и да се увере да је базен отворен дошле су све генерације.

Предвођени Филипом Филиповићем наши момци показали су зашто су велесила иако за најбољег на свету наша одбрана није била на врхунском нивоу. Након изједначене борбе до полувремена, два гола предности  имали смо на крају треће четвртине. На гол разлике руски тим смањио је три секунде пре краја.

"Србији је потребно што више оваквих комплекса и мени је драго што је град Шабац издвојио средства да направи овакво здање. Ја се надам да ћемо наредних година имати  прилику да још једном одушевимо шапчане са једном утакмицом светске лиге у то сам сигуран да ће људи из савеза урадити све на томе", каже Филип Филиповић, ватерполиста Србије.

Велики дан за љубитеље ватерпола али и за саме шабачке ватероплисте. После деценије тренирања и играња по другим градовима, биће прави домаћини. Сезону су крунисали уласком у А лигу.

"Нама ово јако значи, јер већ од јесенас крећемо да играмо Прву А лигу на нашем базену. То је идеалан начин да прославимо 25. година рада клуба и после десет година заиграмо на нашем базену", каже Никола Цар, ватерполо клуб "Шабац".

У реновирање базена уложено је скоро 400  милиона динара. Интересовање за муниципалне обвезнице било је огромно, а завршетком објекта по највишим стандардима  остварена велика жеља грађана.

"За мене као бившег ватерполисту ово је најсрећнији дан. Екстра, супер је једва чекам да се купам овде", кажу грађани.

Поред великог урађен је мали базен за непливаче.

"Коначан циљ базена у Шапцу је Шабац - град без непливача, да имамо здраву децу, да имамо трећи час физичког на базену, да се бавимо најважнијим стварима, а то су наша деца", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Новац од продатих улазница биће уплаћен у хуманитарне сврхе. Због великог интересовања шапчани су директан пренос отварања базена и утакмице пратили и на видео биму на градском тргу. Бурним аплаузом поздрављени су ватерполисти али и како кажу градјани ново време за бројне пливаче, поклонике спортова на води и рекреативце.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара